Olympia '28 5 5 - 3 (4 - 0) BAS 3
3-2-2018, 14:30 uur
Sportpark 't Hoenbroeck, Burg Malcorpslaan 1 Hasselt

Koude herstart in Hasselt

Natte sneeuw, koude wind, drassig veld, jonge tegenstander: er zijn betere omstandigheden denkbaar dan deze hervatting van de competitie. BAS 3 verloor met 5-3 van Olympia 5; in Hasselt dus.

Met Darwin en Jordy vanuit BAS 4 waren er liefst 2 wissels! Weer veel afwezigen dus, uiteraard allemaal met een goede reden. Gelukkig maakte doelman Arnold zijn rentree (na de bekerwedstrijd tegen Batavia stond hij aan de kant). Buienradar toonde aan dat het vanaf half 3 droog zou blijven!

Binnen de minuut stond het al 1-0. De warming-up was wat kort (doordat er vooraf wat al te lang in de warme kantine gedraald werd), en Arnold werd in de rebound verrast door een (te) hoge lob. Binnen 20 minuten stond er al 3-0 op het scorebord, en een afstraffing leek in de maak. BAS 3 creeerde namelijk niet veel, voor rust werd er één kans genoteerd: na een mooie combinatie tussen Hans en Leon schoot Leon in het zijnet. Voor rust werd het ook nog 4-0, en was het ook al aan het regenen: buienradar maakt er een potje van...

Na rust was het zelfs begonnen met sneeuwen... Leider Carl had gedurende de wedstrijd al wissels toegepast: iedereen kwam aan genoeg speeltijd. Spits Hans ruilde (met permissie) van positie met linkshalf Bob (die toch al voorin stond, aldus Hans). En zowaar scoorde BAS 3 na rust de 4-1. Hans ging diep op links, sneed de 16 binnen, en krulde de bal in de lange hoek. Zelfs kansen op meer: via Leon vooral, maar diens voeten voerden nog niet uit wat hij in zijn hoofd had (met de binnenkant in de verre hoek werd in de praktijk ver naast bij de andere hoek). Olympia wankelde, maar werd geholpen door de scheids, die de bal om onduidelijke redenen op de stip legde. Dat betekende 5-1, en de beslissing. BAS 3 kwam in de slotfase nog wel sterk terug, met goals van Jorn en een eigen doelpunt, maar de punten bleven in Hasselt. Eindstand 5-3.

"Als het weer beter wordt, zal het aantal spelers toch wel toenemen?". Hopen tegen beter weten in wellicht, maar komend weekend is BAS 3 in elk geval vrij. Dan mag wel BAS 4 weer aangevuld worden...

hans

Eigendoel

Jorn Rommens

Hans Custers

OLYMPIA '28 5 - BAS 3: 5 - 3 (4 - 0)

1' doelpunt 1 - 0
5' doelpunt 2 - 0
20' doelpunt 3 - 0
44' doelpunt 4 - 0

60' doelpunt 4 - 1  Hans Custers (Leon Ceelen)
65' doelpunt 5 - 1
80' doelpunt 5 - 2  Eigendoel (-)
85' doelpunt 5 - 3  Jorn Rommens (-)