BAS 3 - ASV Dronten 7 : 7-4

BAS 3 7 - 4 (3 - 1) ASV Dronten 7
5-11-2016, 14:30 uur

Derby's worden wel gewonnen

De trainerswissel had geen enkel effect op asv Dronten. BAS 3 bleek sterker, en won met eclatante cijfers: 7-4 tegen asv Dronten 7. Dat werd ook wel weer eens tijd, want de laatste overwinning werd ook in een derby geboekt (een maand geleden in Swifterbant).

asv Dronten had deze week dus de hoofdtrainer ontslagen, dus we verwachtten een gebrand asv Dronten 7. Het was uiteraard wel weer krap in de manschappen. Tino sloot aan bij BAS 2 (in de basis), en Michael vulde BAS 4 aan. Gelukkig sloten bij ons dan weer 2 A-junioren aan, die al wel 90 minuten in de benen hadden. Hessel Bregman stond dus in het doel, en Gerwin Schaap stond als spits geposteerd, naast de van een blessure teruggekeerde Danny. Marco W (ook geblesseerd geweest) nam de vlag, nadat hij eerst de opstelling had voorgelezen (leider Carl was afwezig, maar met die moderne communicatiemiddelen van tegenwoordig maakt dat niet meer uit). Jorn startte als 2e wissel ook op de bank. Toch wat zenuwen bij de A's: voor de wedstrijd werd het toilet nog even bezocht, tot afgrijzen van enkele oudere spelers.

asv Dronten 7 staat stevig in het linkerrijtje, en het was voor de meesten van ons wel een bekende tegenstander. Altijd wel van gewonnen eigenlijk, maar in de eerste helft speelden ze aardig mee op het zompige veld 3. Wat kansen over en weer, maar het was BAS 3 dat de score opende. Gerwin kon plotseling alleen op de keeper af, en rondde koeltjes af: 1-0. De gelijkmaker viel echter al snel: balverlies voorin, en in de tegenaanval was het raak. In de omschakeling valt nog wel wat winst te halen, denken we: 1-1. Maar vlak voor rust schoot Gerjan een vrije trap magistraal in de kruising (hij bleef zelfs nog even hangen, zo mooi): 2-1, en om het nog mooier te maken viel ook nog de 3-1. Opstomende Oscar op rechts, voorzet richting Danny, en die legde klaar voor Menno: 3-1, en dat was voor rust dus al uiterst riant.

Hans maakte plaats voor Jorn, en Gerwin werd vervangen door Marco. En meteen na rust werd de wedstrijd definitief beslist. De gretige Jorn kwam door over links, en diens voorzet werd strak in de kruising gepunterd door een asv Dronten-verdediger (4-1), en even later kopte een verdediger terug richting doel terwijl de keeper ook onderweg naar de bal was. Marco gaf voor de zekerheid nog maar een tikje: 5-1 (statistisch voor Marco altijd gunstig natuurlijk). Daarna barstte de hoosbui los, scoorde Menno 6-1 met het hoofd na een op het oog ingestudeerde vrije trap van Gerjan en Jorn en kwam asv Dronten nog terug tot 6-4. Een penalty na een overtreding van Mart (hoewel de bal ook werd gespeeld), een afgeslagen corner die binnen werd geschoten, en Henk kopte een corner ook nog in eigen doel. Slotakkoord was echter voor Iven. Hij pikte de bal op op zo'n meter of 30, en krulde de bal over de terugkerende keeper in de kruising: 7-4. Ook al een schitterende goal, zowel deze van Iven als die van Gerjan zouden zeker een nominatie in doelpunt van de week verdiend hebben. Eindstand 7-4.

Een schemerige kleedkamer en geen douches: de stoppen lagen eruit. Gelukkig kregen David en Chris dat wel weer voor elkaar, zodat de kleumende vlagger en spelers zich weer wat konden opwarmen onder het warme water. En met de terrasheater aan was het zelfs onder het afdak wel behaaglijk. Volgende week weer thuis: dan komt kampioenskandidaat Go Ahead Kampen op bezoek.

BAS 3 - ASV DRONTEN 7: 7 - 4 (3 - 1)

25' doelpunt 1 - 0  Gerwin Schaap (-)
27' doelpunt 1 - 1
40' doelpunt 2 - 1  Gerjan Westerhof (-)
44' doelpunt 3 - 1  Menno Slump (Danny Maassen)

48' doelpunt 4 - 1  Eigendoel (-)
50' doelpunt 5 - 1  Marco Westerhof (-)
60' doelpunt 6 - 1  Menno Slump (Jorn Rommens)
65' doelpunt 6 - 2
70' doelpunt 6 - 3
75' doelpunt 6 - 4  Henk Christiaanse (-)
85' doelpunt 7 - 4  Iven van Velde (-)