OWIOS 5 4 - 2 (2 - 2) BAS 3
29-10-2016, 12:30 uur
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

Alweer een zeperd

Opnieuw leed BAS 3 een nederlaag. Veel afwezigen, en daarvan profiteerde OWIOS 5 volop: het versloeg BAS 3 met 4-2.

Het wil nog niet echt vlotten met het "nieuwe" BAS 3 dit seizoen. Op donderdag waren er pas 9 man aangemeld voor zaterdag, en dus werd er rondgevraagd bij BAS 35+ en BAS 4. Marco Lek wilde wel een halfje, en ook vader Allard en zoon Marijn sloten zo aan. Doordat ook Lowie en Bob (beiden nog niet helemaal fit) het teambelang hoog achtten, sloten zij ook voor een (eventueel) halfje aan. En doordat Thijs zich ook plotseling (vrijdagavond) aanmeldde, waren er liefst 4 wissels voor de uitwedstrijd in Oldebroek.

OWIOS 5 bleek een jong elftal te zijn (we hadden gerekend op de oudere OWIOS-ers). Keeper Boy hees zich nog fanatiek in het keeperstenue, maar de wandeling naar het zachte veld 3 bleek te veel: Boy moest alsnog afhaken. Dus de aanmelding van Thijs bleek toch nuttig: hij keepte de eerste helft. Zo bemanden vader en zoon Stuifzand gezamenlijk de rechterkant, speelde Mart samen met Foort centraal achterin, en vormde Hans met Marco het spitsenduo. De bank werd bezet door Michael (geen schoenen), Lowie en Bob (die allebei wat later aankwamen).

Het ging overigens best aardig de eerste helft. Het veld was erg zacht, maar het zonnetje scheen lekker en het was dus prima voetbalweertje. Niet heel veel kansen, maar BAS 3 stond best aardig. Marijn schoot een keer hard op doel (net over), maar het was OWIOS dat het eerst scoorde. Diepe bal over hun rechterkant, Oscar verloor het sprintduel, en de rechtsbuiten trok naar binnen en diens lage voorzet werd binnengetikt: 1-0. Het antwoord van BAS kwam al snel. Marco Lek in spelen, die draait weg, en Hans ging al diep. Hans schudde de voorstopper mooi af en schoot koeltjes raak in de lange hoek: 1-1. Hans kreeg daarna nog een kans, maar schoot nu met links (ruim) voorlangs, maar BAS was in die fase wel beter dan OWIOS. Maar vlak voor rust scoorde OWIOS toch 2-1. Nu liep de linksbuiten richting doel, en hij mocht de bal "gewoon" in de korte hoek binnen schuiven. Gelukkig had BAS hier ook weer een antwoord op. Opnieuw Marco zette Hans vrij voor de keeper, en Hans besloot nu met een schot in de korte hoek. De keeper kreeg er nog wel een handje tegen, maar de ruststand was dus 2-2.

Bob ging keepen, en Lowie en Michael kwamen ook in het veld: Oscar, Marco en Allard mochten het trainingspak aan. En het ging gelijk op na rust. Maar BAS kwam minder vaak dreigend voor het doel van OWIOS dan voor rust. Halverwege de 2e helft kreeg Thijs dan toch een grote kans op de 2-3, maar met wat kunst en vliegwerk bleef de bal uit het doel: ook de rebound van Lowie was niet goed genoeg. En dan valt hij dus aan de andere kant. Slecht uitverdedigen ging aan het doelpunt vooraf, waarna het schot lichtjes van richting werd veranderd door Mart, die probeerde te blokkeren. Bob was hierop kansloos. Kort daarop viel ook de 4-2, na een bar slechte omschakeling middenop, en daarmee verloor BAS 3 dus opnieuw. Iven kreeg nog een aardige kans op nog een doelpunt, maar ook daarmee zou geen punt meer behaald zijn.

In de nabeschouwing ging het natuurlijk ook over de blessuregolf, de verjaardagen en andere afzeggingen, maar uiteindelijk werd het best gezellig op het terras. Vanaf volgende week spelen we liefst drie keer achtereen thuis, en dan moeten de punten toch binnen gaan stromen! Komende zaterdag is asv Dronten de eerste tegenstander.

hans

Hans Custers

OWIOS 5 - BAS 3: 4 - 2 (2 - 2)

15' doelpunt 1 - 0
17' doelpunt 1 - 1  Hans Custers (Marco Lek)
43' doelpunt 2 - 1
45' doelpunt 2 - 2  Hans Custers (Marco Lek)