Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Nu al meer dan vorig jaar

Beste Sven,

Net als Barcelona hebben wij een drukke transferzomer gehad met het vertrek van Jasper, Dion, Jibelino en Brian naar BAS 2 en het laten debuteren van Jip, Peter en Kaj uit onze jeugdopleiding. Ook zijn Mateusz en Sil weer teruggekeerd op het oude nest.

BAS begint goed met 3 goede corners die er elke keer net niet in gaan. Bij de laatste corner weet Jibelino de bal over de ballenvanger te schieten. Jibelino, Dion en Jelle kregen we mee als leenspelers van BAS 2, maar stiekem hebben Dion en Jibelino enorme heimwee. Coen mist Jasper achterin ook maar gelukkige weet Coen het prima deze wedstrijd te vertoeven achterin met de Poolse luchtmacht. Het is een warme dag en na 25 minuten zijn we toe aan onze eerste drinkpauze. Er wordt ook meteen gewisseld Kaj voor Mark, Jelle voor Jibelino, Peter voor Sebastiaan en Christiaan voor Andrez. Na de Drinkpauze krijgt Tim een eerste kans maar schiet deze ook weer mijlen ver over. Misschien was Tim wel een beetje nerveus want zijn vriendin kwam voor het eerst kijken. De avond voor de wedstrijd kreeg ik ook lieve berichtjes of ik hem alstjeblieft in de basis wilde zetten. Voor de rust gebeurd er niet veel. Jip heeft een droge knal en Tim schiet de bal net over de kruising. Kaj laat op de rechtsback ook even zien dat hij niet zomaar te kloppen is. De bal wordt hoog en diep gespeeld op de linksbuiten van Swift en Kaj legt de bal à la Alexis Sanchez dood in zijn nek en speelt zijn tegenstander uit.

In de Rust worden Tim, Jip en Sil gewisseld voor Jibelino, Sebastiaan en Andrez. Dit blijkt ook de formule tot succes met een prachtige steek vanaf links van Jelle op Andrez die hem vervolgens over de keeper heen tikt zorgt voor de 0-1. Christiaan zegt tegen Andrez dat hij nu al meer doelpunten heeft gescoord dan vorig seizoen. De 0-2 komt van Christiaan na een vrije trap van Jibelino komt de bal voor zijn linkervoet en hij weet de bal over de keeper te volleren. Vorig jaar heeft Christiaan 22 doelpunten gescoord, gaat hij dat dit jaar ook weer halen? De 0-3 komt door een voorzet van Kaj die Andrez vindt die de bal met zijn knie over de keeper heen. De man of the match moet toch even genoemd worden: Joost-Jan, hij heeft vorig jaar al een enkele keer gekeept bij het seniorentoernooi. Nu voor het eerst na zijn operatie een hele wedstrijd in de beker. Als ik de keepers van de andere senioren elftallen mag waarschuwen je kan je borst nat maken want Joost-Jan is terug en de concurrentie strijd is begonnen.

Volgende week spelen wij thuis tegen DSV 4.