BAS 3 4 - 4 (1 - 2) BAS 3
26-3-2022, 14:30 uur

Drie keer is scheepsrecht

Beste Sebastiaan Slotboom,

Voor de wedstrijd hoopte we eigenlijk na twee weken rust eindelijk weer een competitiewedstrijd te spelen, maar 't Harde had te veel coronagevallen en Elspeet zegde op het laatste moment nog af. Dus gingen we een wedstrijd tegen elkaar spelen, 9 tegen 9 en 2 keer 30 minuten. Joost-Jan en Sander namen elk een team, maar Sander was genoodzaakt om onder 'bestuursfunctie' naar het eerste te kijken. Joost-Jan stond Samir, Dion, Floris, Sven, Jasper, Hunor, Co, Rik en Julian in het blauw, te coachen en voor effe was Sander Mark, Coen, Jibelino, Theo, Rowan, Sebastiaan, Michael, Erwin en Kaj in het rood, aan het coachen. Na een uitgebreide warming-up, van vooral Erwin (want die maakte zijn officieuze debuut voor het derde) konden we beginnen. Al snel komt blauw op voorsprong. In de 7de minuut loopt Jasper de 16 meter binnen, speelt zichzelf vrij en kan zo de bal op Julian geven die hem in de verre hoek legt. Jasper was in de water pauze nogal te spreken over zijn acties, omdat hij een aantal weken al met een kuitblessure of toch bovenbeenspier blessure kampt. Of was het toch zijn lies? Voor ons kwam het niet als verrassing want de afgelopen weken stelde Jasper zich gewoon een beetje aan. Team rood krijgt voor de eerste water pauze nog heel wat kansen om op voorsprong te komen. Eerst via Rik, die over zijn eigen voeten struikelt, maar Samir redt de bal goed. En ook Erwin kon de bal gemakkelijk intikken bij de tweede paal vanaf 1 meter(!) afstand, maar schiet hem OVER. Na de water pauze hervat blauw hun goede spel. Julian die een goede voorzet de 16 indraait wordt op prachtige wijze binnen gekopt door Co, die nog wel even wat water op zijn hoofd moet hebben, omdat het jaren geleden was dat hij nog een bal had gekopt. 5 minuten later legt Rowan de bal vanaf de buitenkant, met een zijwaartse pass, op Theo die niet twijfelt en van 15 á 20 meter de bal zo de winkelhaak inschiet, 1-2. En met deze stand gaan we ook rusten. Na een lange rust hervat scheidsrechter Lars het spel weer. En al gauw vergroot blauw hun voorsprong naar 1-3. Een goede breedte pass van Rik komt bij Julian terecht, die hem voorbij zijn vader, Erwin, schiet. Na 10 minuten maakt rood wel weer de aansluitingstreffer. Een bal vanaf de zijkant komt bij Mark terecht die gewoon moet schieten, maar om een of andere reden dit niet doet. Gelukkig staat Theo bij de rand 16 die hem er dan maar inschiet, 2-3. Na een korte water pauze begint rood zeer goed. Een pass van Sebastiaan komt bij Michael terecht, die hem tegen de touwen aan schiet, 3-3. Daarna heeft blauw het even voor het zeggen. Met als hoogtepunt dat Rik een bal zo hard op Erwin schiet, dat niet de bal maar Erwin in de touwen belandt. Rik weet een aantal minuten later nog wel te scoren, na een steekpass van Dion. Richting het einde van de wedstrijd dacht blauw dat ze gewonnen hadden, maar de scheids dacht daar anders over. 2 minuten voor tijd krijgt rood een vrije trap, waar Theo achter gaat staan. Theo ziet Jibelino helemaal vrij staan, na een goede pass krijgt Jibelino de bal achter Samir. Maar we hadden van te voren afgesproken dat als het echt te duidelijk buitenspel is, er gefloten wordt. Nou dit was toch echt 5 tot 10 meter buitenspel, maar Lars weigert te fluiten en dus gaan we penalty's nemen. Na een gefaalde stift van Sven en een naast geschoten bal van Rowan beginnen we weer overnieuw. Kaj begon dus mag weer achter de bal staan, maar deze schiet hij over het vangnet. Julian schiet zijn tweede zakelijk binnen en dus wint blauw dit onderlinge duel. Na de wedstrijd blijven een aantal nog voor een broodje Döner en voor de volgende keer is dit ook zeker een aanrader voor degene die er niet waren.

Volgende week gaan we opzoek naar 3 punten bij DSV, al om 12:30.

Joost-Jan Nitrauw

Julian van Groning

Theo Burgers

Co Hanse

BAS 3 - BAS 3: 4 - 4 (1 - 2)

7' doelpunt 0 - 1  Julian van Groning (Jasper van der Wekken)
18' doelpunt 0 - 2  Co Hanse (Julian van Groning)
24' doelpunt 1 - 2  Theo Burgers (Rowan Scholtanus)

35' doelpunt 1 - 3  Julian van Groning (Rik van Dijk)
43' doelpunt 2 - 3  Theo Burgers (Mark Huizinga)
46' doelpunt 3 - 3  Michael Sarphatie (Sebastiaan van de Velde)
50' doelpunt 3 - 4  Rik van Dijk (Dion van Asselt)
58' doelpunt 4 - 4  Jibelino Kinango (Theo Burgers)