7-5-2022, 14:30 uur
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

Eindelijk weten we weer wat winnen is

Beste Sebastiaan,

Zaterdag reisde we af naar ‘t Harde, met Luca en Justin van de JO19 en marcel van het 2de. We zouden om 13:15 vertrekken, maar Brian was er nog niet, dus bleven Dennis en Lars nog even wachten op hem. Als er vervolgens ook geen contact met Brian gemaakt kan worden, vertrekken ze uiteindelijk. Maar dan wordt Lars net voor de brug van Elburg gebeld, Brian dacht dat hij om 13:45 aanwezig moest zijn, dus draait Dennis weer om. Ze waren nog net op tijd, net als Rik, Coen en Jasper. Jasper en Rik gingen namelijk met een bus naar de wedstrijd van het team dat zij trainen, die bus ging niet op tijd weer terug en dus moest Coen hun gaan ophalen bij CSV Zwolle. Als we dan uiteindelijk compleet zijn, kunnen we beginnen. Wij beginnen goed en spelen de eerste 5 a 10 minuten alleen maar op hun helft. Maar toch scoort ‘t Harde als eerst. Hun spits kan vrij uithalen en schiet de bal voorbij Brian, 1-0. Maar gelukkig komen wij goed terug. Luca mocht in de basis beginnen en dat was een zeer goede keuze. Want wanneer Rik, in de 11de minuut, de bal vanaf rechts naar Luca in het midden speelt. Luca denkt niet na en schiet de bal van buiten de 16 meter met een hard schot rechtsonder in de hoek, 1-1. Daarna hebben wij de rest van de helft de overhand, want ‘t Harde speelt de bal alleen maar lang, wat Jasper op een gegeven moment wel door heeft. Coen begon de wedstrijd in de spits, maar dat was de enige positie waar Coen niet liep, dus na 20 minuten wordt hij gewisseld voor Marcel, die op rechtsback komt te spelen, waardoor Theo naar de spits gaat. Ook Jibelino wordt eruit gehaald, uit voorzorg, voor Dennis.
Theo wist gelijk waar die tegen kwam te spelen in de spits, want als hij de bal wil aannemen wordt hij met een harde body check tegen de grond gewerkt door hun keeper, gelukkig kan Theo verder, maar de bal komt uit de kluts bij Rik terecht, die op een leeg doel kon afgaan, maar de scheids had al gefloten, dus daar ging onze voorsprong. Aan het einde van de eerste helft kunnen we nog een paar keer op voorsprong komen, maar belonen onszelf niet. Jasper kopt uit een voorzet de bal net op de lat, Christiaan schiet uit een vrije trap, met zijn buitenkant, de bal ook op de lat en Luca heeft nog een geweldige opstoom actie van 16 tot 16, waar hij de bal aflegt op Theo, misschien had hij voor eigen succes moeten gaan. Theo weet helaas de mooie aanval niet te af te ronden. 5 minuten voor tijd worden de lange ballen fataal voor Sander, hij heeft weer eens last van spierpijn, Justin vervangt hem, die naar de rechtsback positie gaat en Marcel nu centraal met Jasper staat, Joost-Jan zag dit gelijk al als het nieuwe centrale duo van het 2de volgend seizoen. In de laatste minuut krijgen wij nog een indirecte vrije trap, doordat een speler met een sliding de bal bewust terugspeelt naar de keeper, die hem vervolgens oppakt, dus kan de scheids niks ander doen dan fluiten. Theo en Christiaan nemen de vrije bal. Theo loopt voorbij de bal, rolt hem naar Christiaan achter hem, die hem zowat richting de cornervlag schiet, door hem kwam dit door een polletje, waardoor de bal opsprong. Bijna gelijk daarna ga we rusten.

In de rust bespreken we dat er weinig fout gaat en we ons zelf moeten belonen met een voorsprong. Chris geeft aan niet verder te kunnen en dus komt Coen voor hem op linksback te spelen.
In het begin van de tweede helft lijkt het spelbeeld weer dat wij gaan winnen, maar hun nummer 7 was in bloedvorm en trekt een sprint naar de voorhoede. Een speler op het middenveld heeft hem zien lopen, onze verdediging niet, en geeft een hoge bal op hem, die hij vanaf een meter of 10 kan binnen kopen, 2-1. Theo is helemaal leeg en dus gaat Jibelino er weer in. Gelukkig komen wij weer terug. Nadat Dennis al een paar kansen had gemist, heeft hij nu een assist bij dit doelpunt. Al liggend krijgt hij de bal via een tegenstander bij Christiaan, die de bal al vallend kan binnen schieten, 2-2.
Daarna is de tank van ‘t Harde leeg en kunnen wij vol gaan aanvallen, met Rik en Samir die constant over de flanken de bal kunnen voor geven, maar alles gaat net naast of wordt geblokt. Brian ziet de 2-3 er maar niet in gaan, dus neemt hij het initiatief. Met een goede trap weet hij de bal over de verdediging van ‘t Harde te leggen, Christiaan maakt hier gebruik van en na het goed meenemen van de bal weet hij de bal perfect langs de keeper te plaatsen, 2-3. Het laatste kwartier komt Lars er nog in. Na een lange blessure vervangt hij Dennis, op advies van zijn zoon, want die zei dat er wel een paar ballen in het doel mochten. Ook Samir, die alles heeft gegeven, geeft aan te willen wisselen. Daarna bleven wij de bal rond spelen en daar kwam dan af en toe nog een aanval uit, maar gescoord werd er niet meer. We winnen met een zwaarbevochten, maar verdiende 2-3.

Volgende week gaan op bezoek bij Nunspeet, de nummer 3.