11-12-2021, 14:00 uur
Sportpark De Vormt, Vormtweg 7 B Urk

Lik an de dik

Beste Mark,

Vandaag gingen we op bezoek bij het altijd pittoreske Urk. We hadden, met behulp van Floris en Iven, deze week wel genoeg eigen mensen. Ook door blessures van Sven en Jasper hadden we een goed gevulde technische staf. Een aantal spelers gingen rechtstreeks, maar de spelers die zich bij BAS hadden verzameld kregen het voor elkaar om Tim vergeten mee te nemen, maar gelukkig was Sebastiaan nog niet te ver om hem op te pikken. Na een warming-up van een goede 10 minuten kon de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin ging het gelijk op tussen beide ploegen. Dion kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar schoot deze aardig over het vangnet heen. Na 8 minuten kreeg Urk de eerste, echte kans van de wedstrijd. Na de zoveelste keer dat Tim zijn mannetje liet lopen, kreeg hun nummer 6 een vrije schotkans. Van ongeveer 20 meter schiet hij een zwabberbal richting Brain, die hierdoor kansloos is, 1-0. Maar na een aantal goede acties van ons, maken we de 1-1. Via een prachtige lange bal van een bepaalde centrum verdediger, wordt Christiaan 1 op 1 met de keeper gezet en stift de bal mooi over hem heen. Omdat het op Urk bijna vroor, gingen we halverwege de eerste helft al wisselen. Iven en Lars kwamen er in voor Sebastiaan en Tim. Bijna direct nadat Lars erin was gekomen krijgt hij een 100 procent kans, maar schoot de bal op de voeten van de keeper, maar via de rebound kreeg hij een tweede kans. Tot onze verbazing speelt hij bij het aannemen een mannetje voorbij, waarna hij echt een ruk bal terug legt, waar niemand staat.10 minuten na de wissels schiet Urk de 2-1 erin. Tim heeft genoeg gezien en wilt weer wisselen, Lukas maakt plaats voor hem.

Gelukkig is Christiaan op stoom vandaag. Na een pracht pass van Theo wordt Christiaan voor de keeper gezet en schiet hem weer zakelijk binnen. Met een 2-2 ruststand was de technische staf eigenlijk wel tevreden, maar net voor tijd schiet Christiaan, na een goede bal van Dion, de bal erin voor zijn hattrick, 2-3. In de eerste helft viel ook Coen op, voornamelijk voor het telkens laten lopen van zijn directe tegenstander, maar ook na een prima ingreep voor rust, wat de 3-3 voorkwam.

In de rust werden Theo en Jibelino gewisseld voor Sebastiaan en Sebastiaan. 5 minuten na de aftrap gebeurt iets heel bijzonders. Na een ingooi van Tim op Lars, neemt Lars de bal aan en laat deze stuiteren. Als Lars voor de volley gaat, valt het hele sportcomplex stil. Na een stilte, die minuten lijkt te duren, valt de bal over de keeper in het goal. Het hele team weet niet wat ze zien en juichen uitbundig. WAT EEN DOELPUNT! klinkt het overal, zelfs de tegenstander staat er verbaasd naar te kijken. Maar na dit doelpunt schiet Urk, op bijna identieke wijze als hun eerste doelpunt, de 3-4 binnen. Na het doelpunt van zijn leven, kreeg lars het op zijn heupen. Na een goede voorzet van Tim kreeg Lars bijna weer met een volley de bal in het doel, maar deze kans gaat net naast. Later krijgt hij weer een kans, maar deze beland op de keeper. De rebound zou eigenlijk voor Sebastiaan moeten zijn, maar hij verzaakt het. Een aantal minuten later ontstaat er een eigenaardig moment. Na een steekbal van Urk, komt Brain uit zijn doel tot op de rand 16 meter. Met een sliding weet hij de bal te onderscheppen, maar tijdens de sliding komt de bal tegen zijn eigen arm. Volgens de scheidsrechter was dit buiten de 16 meter en dus een handsbal van Brain en een vrij trap voor Urk. Hun nummer 6 gaat achter de bal staan en schiet deze laag in de lange hoek, 4-4. Na de ingezette comeback van Urk gaan ze verder en een aantal minuten later schieten ze , via een samenspel van de spelers van Urk, ook de 5-4 binnen. Hierna komen Theo, Jibelino en Lukas er nog in voor de geblesseerde Dion, Floris en Sebastiaan. Zoekende naar de gelijkmaker bij BAS is Lars het niet eens met de beslissingen van de grensrechter, hij laat dit dan ook weten aan de scheidsrechter, maar de scheidsrechter is hier niet van gediend en verzoekt Lars om gewisseld te worden, dus Floris mag nog een paar minuten maken. Gelukkig valt in de laatste minuten nog de gelijkmaker, via een goede lange bal van achteruit op Sebastiaan, kan hij de bal over de keeper heen krijgen. Na de wedstrijd gaan Lars, maar ook Joost-Jan, omdat hij het veld in was gelopen bij de 4-4 omdat hij het niet eens was met de beslissing, excuses maken bij de scheids.

Dit was onze laatste wedstrijd voor de winterstop, dus via deze weg willen de spelers en staf van de het 3de elftal de vaste lezers van onze verslagen, fijne feestdagen wensen.