9-4-2022, 12:30 uur
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

Randzaken

Beste Sebastiaan,

Dit weekend gingen we op bezoek bij VVOG. Met uiteindelijk 13 man, inclusief Iven en Riley en Rik die de tweede helft zou aansluiten konden we beginnen. Maar het begin was niet best. In de tweede minuut komt VVOG al op voorsprong door een steekpass langs onze verdediging, hun spits kan de bal daardoor langs Samir, in de lange hoek, schieten, 1-0. De 10/15 minuten daarna bleven we het moeilijk hebben met de steek- en lange ballen van VVOG en komen we een paar zeer goed weg. Maar Jerry en Marijn, onze assistente van vandaag, zien goed dat Jasper te ver doorstapt en vertellen hem rugdekking te geven. Hierdoor maakte Jasper heel wat lange ballen onschadelijk. Daardoor kon ook Sander af en toe wat opstomen, maar in de 25ste minuut wordt dat hem fataal. Jibelino neemt de vlag over van Coen (mocht ook wel, want wanneer Samir ver uit zijn goal is en de bal over de zijlijn schiet, houdt Coen de bal tegen, waardoor VVOG nog bijna tot scoren komt), die Sander vervangt. Maar ook Chris kan niet door en dus gaat Lars vlaggen en komt Jibelino en weer in, na een bloedneus. Het tweede gedeelte van de eerste helft maken wij de dienst uit. Met een paar kansen van Erwin die nog maar net gered konden worden door hun keeper en Christiaan met een omhaal, die via de buitenkant paal over de achterlijn gaat.

In de rust bespraken we hoe het nou kwam dat we de laatste 20 minuten beter speelde dan de eerste minuten 25 minuten en hoe we dat gingen volhouden. Doordat Iven naar het tweede moest en Sander niet meer door kon, hadden we even geen wissels de eerste 10 minuten, maar gelukkig was daar Rik en hij komt er ook gelijk in voor Chris. Maar helaas kon de frisse energie van Rik geen verandering brengen in de stand. Vooral niet als VVOG ook de 2-0 maakt. Jasper stapte uit, maar kon de pass niet onderscheppen, gelukkig stond Coen daar nog, maar die dacht dat de speler die de pass ontving buitenspel stond, maar Mark lette ook niet op waar die stond, en laat de bal zo langs hem gaan. De bal kan zo weer gemakkelijk langs Samir geschoten worden in de lange hoek. Maar Samir was zeker de man of the match, door een aantal 1 op 1 ballen goed te stoppen en een paar ballen van de lijn te halen houdt hij onze ploeg op de been en zorgt ervoor dat we geen 5 of 6 nul verliezen. Voor de 2-0 valt Dion nog uit, na knie op knie contact met de tegenstander. Dit was op de rechterflank, waar Mark eigenlijk druk moest zetten zei Dion nog, maar Mark speelde de hele wedstrijd al als een natte krant, zelfs op zijn zo geliefde rechtsback positie. Dion dacht op de bank gelijk al aan een einde seizoen, maar die zelfde avond was hij alweer te vinden in Cultus. De laatste 20 minuten wordt er voornamelijk heen en weer gevoetbald met nog kansen aan beide kanten, maar niet meer met echte doelkansen. In de blessuretijd begint het alweer te hagelen en dus besluit de scheids af te fluiten. Na de wedstrijd werd er nog wat gezeurd over het veld en het weer (randzaken), die ook allebei zeer slecht waren, maar we moesten ook zeer zeker naar onszelf kijken.

Volgende week zijn we vrij, maar krijgen de week daarna Urk op bezoek.