De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

Viermaal Burgers

Beste Sebastiaan,
Een paar weken geleden heb jij je opleiding afgerond en hebt besloten om op wereldreis te gaan. Om je toch een beetje op de hoogte te houden van hoe het met ons gaat op zaterdag gaan wij jou nu elke week een verslag schrijven.
Deze week speelde we in Doornspijk al om 12:30, omdat niet iedereen zo vroeg kon namen we twee debutanten mee van de Jo19-1 die geen wedstrijd habben. We beginnen slodderig met voetballen en na 20 minuten vinden Lars en Joost-Jan het tijd voor verandering. Debutanten Jelle en Justin komen er in voor Theo en Sebastiaan, Menno vervangt Mark waardoor Bob een linie naar achter gaat, Jibelino op linkshalf komt te spelen en Menno op de midmid positie achter Co komt te spelen. Het gaat al beter en Bas komt meer aan aanvallen toe. Helaas komen we na een halfuur met 1-0 achter, maar dat is voor ons geen reden om het koppie te laten hangen. Christiaan krijgt al snel twee grote kansen achter elkaar maar schiet deze op de keeper en op de paal. Uit één zo'n acties krijgt BAS een corner. Sebastiaan gaat achter de bal staan, geeft de bal voor en deze beland op het hoofd van Christiaan die binnen kopt. Eindelijk zit hij er in, 1-1. Helaas scoort DSV uit de aftrap de 2-1. Vlak voor rust geeft Justin de bal voor, na een prachtige diepte bal van Dion, op Christiaan die zijn tweede van de dag binnen schiet. We gaan met 2-2 de rust in.

In de rust wordt er besproken wat er fout gaat en wat er beter moet gebeuren als we in de tweede helft willen winnen. Jibelino maakt plek voor Lukas die de eerste helft moest vlaggen. We beginnen goed, Sebastiaan geeft de bal voor op Justin die de bal door kopt naar Lukas die vervolgens al vallend afrond in de kruising, 2-3. De rechtsback van DSV heeft aan Justin een zware tegenstander en moppert veel, gelukkig voor hem geeft Justin aan dat hij wil wisselen. Of toch niet? Jibelino komt op linksvoor te spelen en maakt het zijn leven nog zuurder. Met de snelheid van Jibelino worden we steeds gevaarlijker en hij kreeg dan ook een kans om te scoren, maar legt deze af op Sebastiaan die helaas mis schiet. Mark zegt dat hij deze wel had gescoord en komt voor de laatste 25 minuten op rechtsvoor te spelen. Dit is geen groot succes dus hij speelt volgende week gewoon weer linksachter. 5 minuten voor tijd schiet Christiaan zijn derde binnen van de dag binnen en loopt hiermee verder uit op de topscorerslijst. In de laatste minuut zijn de verdedigers klaar met Jibelinoen. Eerst wordt hij onderuit gehaald in de 16, maar de scheids ziet dit niet. Daarna geeft Jibelino diezelfde tegenstander een duw tegen zijn rug/schouder. Blijkbaar vond de verdediger dit zo erg dat hij Jibelino bij zijn keel grijpt. De scheidsrechter geeft Jibelino geel omdat hij een 'overtreding' maakt en hij geeft de tegenstander slechts geel, want hij greep hem bij de keel. BAS krijgt uiteindelijk nog wel een penalty door een handsbal van DSV. Theo benut hem door de bal dwars door het midden te schieten, 2-5 en de wedstrijd is ook gelijk afgelopen.

Volgende week spelen we in Harderwijk tegen VVOG 7

Lars Dodde

Christiaan Burgers

Theo Burgers

Lukas Wery

DSV '61 6 - BAS 3: 2 - 5 (2 - 2)

30' doelpunt 1 - 0
36' doelpunt 1 - 1  Christiaan Burgers (Sebastiaan van de Velde)
37' doelpunt 2 - 1
40' doelpunt 2 - 2  Christiaan Burgers (Justin Petersen)

55' doelpunt 2 - 3  Lukas Wery (Justin Petersen)
85' doelpunt 2 - 4  Christiaan Burgers (-)
90' doelpunt 2 - 5  Theo Burgers (-)

Speler van de wedstrijd: Christiaan Burgers