5-3-2022, 14:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Houdt je bek Ankie

Beste Mark,

Na 2 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, mochten we onze borst gaan nat maken tegen de koploper ASV Dronten. Na een wat een rommelige voorbereiding met welke welke spelers er nou wel of niet mee gingen, reisde we met 17 man af naar Dronten. Na een voor ons doen uitgebreide warming-up begonnen we aan een zware wedstrijd. Sven moest voor straf gaan vlaggen, maar dit bleek meer een straf voor ons te worden. Al na 30 seconden wordt er een lange over onze verdediging gelegd, waardoor hun spits 1 op 1 kon gaan met Brian. Alleen wij op de zijlijn en zelfs de tegenstander zagen dat het zeker een meter buitenspel was, maar SVEN die aan de andere kant stond met de vlag zag het blijkbaar niet, of had een extra pilsje van de tegenstander gekregen. De scheidsrechter kan niet anders en kent de 1-0 toe. Maar we laten onze kop niet hangen en komen aardig mee met hun spel. Zo goed zelfs dat we tot scoren komen. Na een heerlijke loopactie en een pracht voorzet, die over de keeper heen zeilt, van Theo kan Coen(!) hem gemakkelijk binnen koppen. André, die zijn positie aan Coen had afgestaan, ziet na de goal van Coen dat hij zich als een soort paard gedraagt in een dressuurbak, nou dat had Coen geweten, want na de wedstrijd werd hier nog minuten lang over gepraat. Helaas valt in de 14de minuut de 2-1 na een soort van voorzet/schot die erin vliegt na een verkeerde inschatting van Brian. De resterende tijd in de eerste helft komen we goed mee, maar er gebeurt ook niet veel. Omdat we zoveel spelers hebben gaan we al halverwege de eerste helft wisselen, Theo en Mark maken plaats voor Michael en Hunor. Tot in de 35ste minuut. Na een aantal passeer acties van een speler van ASVD, stuit hij op Michael, die zijn handen omhoog doet om aan de kant te gaan voor die speler, maar hij valt alsnog over Michael heen. Alleen de scheids fluit niet en de bal komt bij een andere speler van ASVD terecht, die hem tegen Michael zijn opgestoken handen aan schiet, penalty, terwijl de scheids natuurlijk al voor de eerste overtreding had moeten fluiten. Na nog wat geëtter van Tim schiet ASVD de 3-1 binnen. Met deze stand gaan we ook rusten.

In de rust wordt er nog gewisseld. Menno eruit voor Dennis, Co voor Theo en André voor Sander. Hierdoor kwam het duo Theo en André voorin te spelen en moest Coen weer naar zijn vast positie, centraal achterin. De eerste 20 minuten houden we nog goed stand tegen de aanvallen van ASVD en komen wij heel af en toe tot aanvallen toe, maar niet tot echte doelpogingen. In de 66ste minuut besluit de staf het helemaal om te gooien en gaan we 5 man wisselen. Dion, Hunor, Michael, Bob en Tim maken plaats voor Sander, Chris, Sven, Menno en Christiaan, die nog wat speelminuten mocht maken na minimale speeltijd bij het tweede. Helaas pakken de wissels niet goed uit en scoort ASVD de 4-1 een paar minuten later. De trainers wisten niet zeker of het aan de wissels lagen, maar Hunor, die werd gewisseld, was er zeer zeker van dat het daar aan lag. Daarna komen we eigenlijk helemaal niet meer tot aanvallen en moeten blijven verdedigen. Maar André komt nog tot een schot, die net naast gaat. Maar Coen dacht het beter te kunnen en roept: 'Moet ik het voordoen André?', waarop André antwoord: 'houdt je bek Ankie', nou we wisten toen al dat die bijnaam gaat blijven hangen.

Tim was het niet helemaal eens met zijn wissel, zo erg zelfs dat hij centraal achterin wil staan, dus gaat Leander eruit. Maar na wat gekloot achterin, waar Tim ook bij betrokken was, valt ook de 5-1. Na een wat onhandige overtreding van Christiaan, valt in 80ste minuut de 6-1. De vrije trap wordt afgelegd en ASVD mag vrij uithalen. Maar in de laatste minuten krijgen wij nog één kans. Theo kan vrij naar de goal lopen, alleen valt hij over zijn eigen voeten en de aanval loopt stuk.

Volgende week komt DVS op bezoek waar wij natuurlijk na de blamage van vorige keer, revanche op zoeken.

Joost-Jan Nitrauw

Coen van der Wekken

ASV DRONTEN 8 - BAS 3: 6 - 1 (3 - 1)

1' doelpunt 1 - 0
6' doelpunt 1 - 1  Coen van der Wekken (Theo Burgers)