BAS 3 3 - 1 (1 - 0) Batavia '90 6
12-2-2022, 14:30 uur

Drie keer in de kruising

Beste Mark,

Jij houdt wel van een biertje op z’n tijd, vooral na de wedstrijd als je hard hebt gewerkt. De spelers van Batavia ook, maar die deden het al voor de wedstrijd. Ze goten de ene na de andere achterover. Hier was de scheidsrechter niet heel blij mee en hij ging polshoogte nemen. Andrez de aanvoerder voor die dag sprinten al naar de bank van Batavia en zij tegen hun dat ze moesten zeggen dat het 0.0 was. Hier trapte de scheids niet in maar besloot toch te gaan voetballen.

We beginnen goed en Andrez krijgt de eerste kans, toch iets met die band te maken denk ik. Na 8 minuten krijgt Co de bal aangespeeld in de 16 van Batavia en legt de bal als of het niks is over de keeper heen in de kruising. We weten niet wat we zien wat een GOAL!!! 1-0. Na de goal worden wij wat slordig in het balbezit en Batavia krijgt ook een paar kansen. Na 25 minuten komen Christiaan en Bob er in voor Rowan en Chris. Tijdens de bespreking van opstelling hebben we aangegeven dat de verdediging niet te ver naar voren moet voetballen en niet over de middellijn moet gaan. Toch lukt het Sander om tijdens de wedstrijd meerdere keren over de middenlijn te gaan. Hier zijn de leiders niet heel blij mee.

In de rust komt Rik er in voor Co. En we beginnen weer goed met aanvallen, met kansen van Rik die de bal over het vang net heen schiet en Andrez die een één op één kans op de lat schiet. Ook Batavia krijgt twee kansen uit vrije trappen. Keeper Samir zet twee keer een muurtje neer en gaat zelf achter de muur staan op zijn doellijn. Joost-Jan wordt wat huiverig en vertrouwd het niet helemaal maar tweemaal schat Samir de situatie goed in en twee keer wordt de bal hoog over de ballenvanger geschoten. Bij Batavia gaan de wissel er snel doorheen, om de spelers van Batavia een beetje op te jutten zegt Sander dat ze met 12 spelers voetballen en vraagt aan de scheidsrechter of hij nog een keer wil tellen. De spelers van Batavia zijn niet meer bezig met voetballen maar zijn alleen nog maar bezig met Sander hier kunnen wij blijven voetballen. Wij krijgen een ingooi, Rik gooit hem snel naar Christiaan die hem voorgeeft op Tim die hem weer in de kruising schiet 2-0. Later schiet Batavia er nog een goal in na slecht vlagwerk van Jasper. Theo en Riley geven aan niet meer verder te kunnen dus komen Chris en Rowan er nog in. Die laatste blijkt een gouden wissel te zijn, Rik stoomt op aan de rechterkant en geeft de bal voor en Rowan schiet hem vervolgens met zijn chocolade been in de kruising 3-1. Door het voor gevalletje aan het begin van de wedstrijd en twee gele kaarten bij Batavia vindt de scheidsrechter het mooi geweest en fluit af.

De komende 2 weken spelen wij niet. Wij spelen 5 maart pas weer in Dronten tegen de koploper.

Lars Dodde

Tim Stoffer

Rowan Scholtanus

Co Hanse

BAS 3 - BATAVIA '90 6: 3 - 1 (1 - 0)

8' doelpunt 1 - 0  Co Hanse (-)

70' doelpunt 2 - 0  Tim Stoffer (Christiaan Burgers)
73' doelpunt 2 - 1
78' doelpunt 3 - 1  Rowan Scholtanus (Rik van Dijk)

Speler van de wedstrijd: Co Hanse