5-2-2022, 14:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Ik schiet hem wel uit, er is vast wel iemand geblesseerd

Beste Mark,

Na het debacle van vorige week, gingen we afgelopen zaterdag op bezoek bij ESC. Met weer genoeg man konden we aan de wedstrijd beginnen, alleen zonder Jasper en Coen want die moesten zo nodig om 17:00 uur al uit eten gaan. Mede hierdoor moest er aardig geschoven worden en kwamen Dion en Jibi centraal te staan. Na een snelle maar goede warming up kon de wedstrijd beginnen. De eerste 20 minuten waren niet bijzonder spannend. Met wat aanvallen van beide kanten, maar resulteerde allemaal niet tot een kans. Dan in minuut 15 kom jij het veld opgelopen, rechtstreeks vanaf het vliegveld, na 6 maanden afwezigheid. En je was hard nodig, want nadat eerst Hunor geblesseerd uitvalt, valt ook Brain uit. Want als Brain naar de bal toe glijdt, vindt een speler van Elburg het nodig om op Brain zijn knie in te glijden, waardoor we dus binnen 5 minuten al twee keer moesten wisselen en Samir moest gaan keepen. Voor de zekerheid trek jij je spullen aan en neemt plaats op de bank. Doordat ook Hunor uitviel moest Tim als rechtsback fungeren, die na afloop zei dit nooit meer te doen. De overige speeltijd van de eerste helft hebben we de overhand moet goede voorzetten, maar belonen ons zelf niet. In het laatste kwartier heeft Co zijn plicht gedaan en maakt plaats voor André. Owen valt een paar minuten voor tijd uit met pijn aan zijn knie, dus maakte jij, na lange afwezigheid, jouw debuut. We gaan rusten met 0-0.

In de rust gaan we niet wisselen, want op bank is niemand fit. Na een warme thee stappen we weer het veld op. Het begin is zeer scherp. Na een snelle vrije trap van Dion, belandt de bal bij Christiaan die 1 op 1 komt met de keeper, maar de bal op een paar centimeter naast de goal schiet. Onze aanvallen bleven doorgaan, terwijl Samir alleen nog maar een paar ballen hoefde op te pikken. Een paar minuten later krijgt André een hoge bal op hem gespeeld, maar uit het niets schiet hij de bal in één keer op goal met zijn HAK! Helaas ging de bal net over. De rest van de wedstrijd gebeurt er bar weinig. Met een paar afstandschoten en gevaarlijke corners leek de openingstreffer niet ver weg. Maar ons spel werd ontelbaar vaak onderbroken door spelers die maar op de grond bleven vallen en dan ook weer gewisseld moesten worden. Daarom gebruikt Tim, als hij een bal van een meter of 30, kilometers over het goal heen schiet, als excuus dat er vast wel iemand op grond ligt. En dat was ook nog het geval. In de laatste minuten krijgt ESC nog een kans uit een vrije trap, maar deze werd nog maar net goed gered door de verdediging.

Volgende week hopelijk weer een winstpartij als we opzoek gaan naar revanche, want dan komt Batavia op bezoek.