BAS 3 3 - 0 (1 - 0) ESC 6
23-10-2021, 15:00 uur

Vandaag heb ik honderd sprintjes voor niets getrokken

Beste Mark,

Deze zaterdag speelde we tegen ESC 6 we begonnen 15:00 omdat Bas 4 spelers te kort had. Sebastiaan, Christiaan, Jibelino en Brian hadden zich aangemeld om te gaan met Bas 4 die speelde om 12:00 in Lelystad tegen Batavia. Tijdens de wedstrijd van Bas 4 heeft Christiaan 3x gescoord, Brian 1x gescoord en ook 1x in eigen doel, Jibelino een assist en Samir die later nog bij ons meedeed ook 1x gescoord.

Deze week hadden Lukas en Thijs gelukkig weer de weg gevonden naar het voetbalveld naar lange tijd van afwezigheid. Ze begonnen allebei in de basis omdat de jongens uit Lelystad later kwamen aansluiten. Ook onze technische staf was dit keer ook groot met Joost Jan als coach en Jay als vlagger. Net als de vorige keer tegen Batavia begon Bas weer sterk en liet het balletje lekker gaan. Er vielen ruimtes op het middenveld en achter de verdediging van ESC. Alle ballen van Brian gingen dan ook over de verdedigers heen. Sebastiaan en Rowan hadden het druk en liepen vaak diep om daarna de bal voor te geven, altijd bij de tweede paal. Tim was de spits en liep altijd mee naar voor maar kreeg weinig de bal. Na de wedstrijd zei hij: “Vandaag heb ik honderd sprintjes voor niets getrokken”. ESC kreeg het moeilijk en begon steeds meer overtreding te maken gelukkig zag scheidsrechter Henk Sio dat en floot dan netjes voor een vrij trap. ESC was het een beetje zat en begon steeds meer te zeuren tegen de scheidsrechter en als Bas dan overtreding maakt werd er gezeurd tegen de scheidsrechter. Coen pakte na goed verdedigen de bal af van de aanvoerder ESC dit werd ook gezien als overtreding maar Henk zei van niet. Dit pikte de aanvoerder niet en liep achter Coen en trok hem op de grond. Geel!! 10 minuten er naast. Met een corner voor Bas liep Jasper mee na voren, Sebastiaan geeft de bal een goede trap en Jasper kan vrij binnen koppen 1-0. Thijs heeft al een tijdje niet gevoetbald en krijgt steek dus coach Joost Jan wisselt hem voor Jibelino. Door deze wissel gaat de bal nog sneller naar voren en ontstaan er paar mooie acties en combinaties. Ondertussen is de aanvoerder weer terug in het veld. Drie minuten voor de rust Tim wordt aangespeeld in de middencirkel en wordt daar onder uitgehaald door 1 van de centrale verdedigers de scheidsrechter twijfelt geen moment en pakt de gele kaart uit zijn broekzak. De laatste actie voor de rust schiet Sebastiaan de bal nog over de ballenvanger dat betekent trakteren op een kannetje.

In de rust wordt Theo gewisseld voor Chris, Rowan die al 45 minuten heeft gespeeld (Nieuw record) wordt gewisseld voor Samir en Christiaan die de eerste wissel zat omdat Martin Wubs zei als je Christiaan de eerste helft wissel zet krijg je een kannetje bier en al een hele wedstrijd had gespeeld voor Bas 4 wordt gewisseld voor Sebastiaan. In de tweede helft begint ESC met 10 man en Bas gaat verder met voetballen in de ruimte die ontstaan. Een minuut voor dat de 11de man van ESC er in mag maakt Tim een overtreding en krijgt een gele kaart. Zodra ESC weer met 11 man was rook het kansen om er 1-1 van te maken gelukkig houden Jasper en Coen alles dicht achterin. Het gaat zelfs zo goed dat Jibelino besluit de spits van ESC het bos in te sturen. De wat gezettere spits van ESC loopt achter Jibelino aan en met 1 schijnbeweging hapt de spits en gaat de bal door zijn benen. Chris van Groningen krijgt een tik, Joost Jan ziet dit als een mooi wissel moment en wisselt Lars en Chris voor Theo en Thijs waardoor Jibelino op het middenveld komt te voetballen. Later wordt ook Tim gewisseld voor Sebastiaan. Bas krijgt nog een corner, Jibelino zet voor en Christiaan kopt gemakkelijk binnen 2-0. Tim vraagt 10 minuten voor tijd of Lars wil lachen en zegt haal Samir er uit en zet Coen in de spits. Coen wil al 3 jaar in de spits spelen maar de trainers van afgelopen jaren vinden dat Coen beter is in de verdediging. Uiteindelijk is het zover Tim wordt gewisseld voor Samir en Coen komt in de spits tot zijn verbazing. Dan mag hij eindelijk in spits staan en dan gaat hij toch nog helpen verdedigen dus dit was ook de laatste keer dat Coen in de spits stond. 3 minuten voor tijd gaat Jibelino naar de grond en moet gewisseld worden voor Lars. In de laatste minuut komt één van de centrale verdedigers lomp in vliegen op Lars, de scheidsrechter vind dit een vrije trap. Christiaan gaat achter de bal staan en Theo fluistert hem nog wat in. Christiaan neemt een aanloop en schiet hem met buitenkantje rechts in de korte hoek 3-0 de overwinning is binnen. ESC mag nog alleen aftrappen en dan klinkt het eindsignaal de eerste overwinning is binnen van dit seizoen.

Aankomende zaterdag spelen wij thuis tegen ASVD 8 om 12:15.