9-10-2021, 14:30 uur
De Doggersbank, Getijdenlaan Lelystad

Onnodig punten verlies in Lelystad

Beste Mark,
Afgelopen zaterdag speelde we in Lelystad tegen Batavia. Andrez, Christiaan en Coen reden. Coen vroeg of Esmee mee kon naar de wedstrijd en dat kon want we hadden genoeg plek in de auto’s. Esmee is een echte DJ en kent Coen zijn favoriete muzieksmaak ook, Kerstmuziek!! na 3 minuten klonk er al kerstmuziek door de speakers. Tim vroeg al of hij afgezet kon worden bij de bushalte en later kon aansluiten omdat hij toch maar 20 minuten kon spelen. Voor Rik werd dit zijn eerste wedstrijd na zijn blessure en hij had er niet heel veel zin om te gaan voetballen in Lelystad want je komt niet thuis zonder kleerscheuren als je daar gaat voetballen. Owen en Tim zaten op de bank want die waren geblesseerd en alleen als het echt moest werden zij gewisseld.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en kregen al heel veel ruimte om te voetballen. Met goede acties van Sebastiaan, Christiaan en Rik over de flanken werden we steeds gevaarlijker. Batavia kwam af en toe aan de bal maar de aanvallen van hun werden goed verdedigt en dan konden weer aan een nieuwe aanval beginnen. De laatste 20 minuten van de eerste helft kon je ook merken dat er een goal in de lucht hing Bas kreeg steeds meer kansen. Na goede steekbal van Dion op Christiaan staat hij 1 op 1 met de keeper en rond hij hem prima af in het hoekje. 0-1 Dit moeten we vast houden en doorgaan, nog meer proberen te scoren. In een duel probeert Andrez de bal te koppen maar hij krijgt een setje van de tegenstander en hij landt met zijn rug op de grond, even rustig op adem komen en daarna weer verder. 5 minuten voor rust komt de laatste man van Batavia opstomen en schiet bal op goal door een paar vervelende hobbels in het veld veranderd de bal van richting en glipt tussen de benen van Brian door 1-1.

In de rust geeft Coen aan dat wil wisselen hij heeft last van zijn enkel Tim geeft aan dat hij wel wil voetballen maar wel op een positie waar hij niet veel hoeft te lopen. Jasper en Lars overleggen hoe de opstelling er nu uit gaat zien, Tim spits, Lars naar rechtsmid en Dion centraal achterin. Ook in de 2de helft krijgt Bas talloze kansen er vallen steeds meer gaten op het middenveld en aan de zijkanten. Christiaan maakt een actie vanaf rechts en schiet de bal achter zijn standbeen naast Tim stond helemaal vrij en maakt dat nog even duidelijk aan Christiaan. Tijdens een aanval van Batavia tackelt Theo de bal weg en neemt in zijn actie de tegenstander mee de scheids vindt dit overtreding en geeft Batavia een vrije trap. Deze wordt goed in geschoten en gescoord 2-1. Owen geeft aan dat hij ook nog wel wil spelen en wordt gewisseld voor Lars. Dion komt er een keer mooi door en schiet van afstand op het goal, Hands!! Hands!! de verdediger van Batavia houdt bal tegen met zijn hand. De scheids twijfelt maar geeft toch een penalty. Andrez is dit seizoen verantwoordelijk voor de penalty’s dus hij neemt hem. Rik en Jasper durven niet te kijken en draaien zich om. Andrez neemt een aanloop en schiet hem in de linkerhoek, precies de hoek waar de keeper ook naar toe duikt. Voortaan laten wij Thijs de penalty’s nemen, maar als hij er niet is mag Andrez ze nemen. Batavia heeft nog één goede actie en die scoren ze ook 3-1.

Volgende week zijn we vrij en die week daarop spelen we thuis tegen ESC 6.