Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

Eerste Competitie wedstrijd in Ermelo

Beste Mark,
Tim stond op goal…..

Het was zaterdag weer een strakke planning. Om 11 uur waren er nog steeds geen rijders geregeld voor de wedstrijd gelukkig waren Brian en Coen zo attent om te gaan rijden. Christiaan was de avond ervoor een relatie aangegaan met de pot dus die kon helaas niet mee naar Ermelo. Jibelino en Lars reden rechtstreeks vanuit Doornspijk waar ze met de 13-2 hadden gevoetbald, Tim moest nog kickboks training geven in Harderwijk dus reed ook zelf naar Ermelo. Omdat Christiaan een zware nacht had waren nog maar met 11 man dus Rik werd gebeld of hij Jasper alvast naar Ermelo wou sturen zodat we zo snel mogelijk met 11 konden spelen.

Een kwartier voor aanvang komt iedereen de kleedkamer binnengelopen en begint zich snel om te kleden. Lars loopt alvast naar het veld om te vragen DVS of zij iemand hebben die voor ons wil vlaggen gelukkig is DVS zo sportief om ons een vlagger te lenen. Bas begint met de eerste 10 minuten van de wedstrijd met 10 man en probeert het zo compact mogelijk te houden en dat lukt en creëert ook een paar kansen. Helaas vlak voor dat Jasper wil invallen scoort DVS de 1-0. Met 11 man voelt Bas dat er wat te halen valt en komt een paar keer in kansrijke posities. Met een lange bal van Brian heeft Sebastiaan de 1-1 op de slof maar schiet hem rakelings over. DVS komt er op de flanken een paar keer goed langs maar Jasper en Coen weten elke keer de bal goed weg te werken tot dat er een mislukte voorzet door komt en keeper Tim zich volledig verkijkt de bal vliegt over Tim heen bij de tweede paal het goal in. Voor rust scoort DVS helaas ook nog de 3-0.

In de rust blijft Bas op het veld en probeert zich te sparen voor de tweede helft. Maar in de tweede helft krijgt Bas de ene na de andere bal om de oren, maar gelukkig had Tim zijn Vispas mee. Coen heeft sinds kort een vriendin die kwam ook kijken helaas voor Coen kwam deze week zijn voetbaltalent niet naar voren en komt ze waarschijnlijk ook nooit meer kijken. We krijgen nog één kans op de eretreffer een 1 op 1 met de keeper maar Sebastiaan schiet de bal in de handen van de keeper. Hij wou de bal met buitenkantje rechts door de benen van de keeper spelen. Er is een gezegde: “Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen – Johan Cruijff.” In de laatste 5 minuten gaat Lars nog even zinloos druk zetten in de 16 meter van DVS en word daar meerdere malen het bos in gestuurd.

Deze wedstrijd vergeten we snel en gaan door na volgende week dan spelen we om 14:30 thuis tegen Nunspeet 8.