11-9-2021, 14:30 uur

Makkelijke overwinning tegen ESC

Beste Mark,

Heb je de boot al laten zinken? Goed zo. Hier heb je het wedstijdverslag. Geniet ervan.

Deze week was ESC 7 aan de beurt. Jasper en Rik waren al op de club voor de wedstrijd van hun team maar deze liep niet zo geweldig. Je zag aan de oogjes dat ze baalde. Zij hebben dan ook niet de spullen gepakt. Dit heeft Jibelino gedaan. Wat een echte strijder is het ook. We hadden bijzonder weinig man van ons eigen team en dat kon maar 1 ding betekenen. Rowan gaat een hele wedstrijd spelen?! Nee natuuuuurlijk niet. Die jongen heeft twee keer 20 minuten gespeeld. Dit is toch een persoonlijk record volgensmij. De warming-up was zo alles gewoonlijk weer van een laag niveau. Dit is dan ook terug te zien in het resultaat.

De eerste helft,
De eerste helft gaf geen grote problemen. Het was alsof we tegen 11 Marken en Svens aan het spelen waren want de tegenstanders gaven zowel op het middenveld als in de aanval totaal geen druk. Hierdoor konden wij ongelofelijk rustig spelen. Als de bal geen kant op kan ging deze altijd weer terug naar de voeten van Henk Christiaanse. Jasper zegt het volgende over de wedstrijd: “ik heb nog nooit zo makkelijk kunnen verdedigen!”. Vanuit de begeleiding van Jasper en Henk werden verschillende aanvallen opgezet. Dit ging een hele lange tijd prima, maar er ging maar geen bal in. Zo verliep het grootste gedeelte van de wedstrijd. Dit was totdat Jibelino de bal in z’n voeten kreeg. Met een vlugge blik op de goal zag hij dat de keeper ver naar voren stond. Zonder enige twijfel kegelt hij die bal zo de goal in (1-0). Easy. Hele mooie assist van Dion ook trouwens. Een mooie strakke pass in de voetjes van de one & only Jibelino.

De tweede helft,
De tweede helft begon wat stroef. Onze downie coach van deze zaterdag (TIM) besloot LARS DODDE LINKSBACK te zetten. Dit was een hele grote fout natuurlijk. Chris van Groningen stond hier eerste helft en zelfs hij had soms moeite met de aanvallers bijhouden. Dus ja geweldige keuze om de snelste man van het team Lars Dodde daar neer te zetten. Die jongen wist echt niet wat hij aan het doen was. Als er een inworp was aan de RECHTERKANT stond onze LINKSBACK LARS zich daar aan te bieden niet kijkend naar wat voor gat hij achterliet. Na de wedstrijd had hij het volgende te zeggen: “ik zag een gaatje en als wij de bal hebben maakt het toch ook niet uit dat ik daar niet sta, ze kunnen dan toch niet aanvallen!”. Je hebt gelijk Lars, stom dat wij daar niet aan gedacht hebben…. Wel nooit meer doen!
Verder heeft Owen nog gescoord (2-0). Dit was met assist van CB. Het werd ook wel is tijd dat die jongen er eentje in schoot. Hij heeft twee keer op open goal gemist. Zelfs ik (Coen) had die gemaakt. Daarom wil ik graag even zeggen: zet me spits.

Na de wedstrijd bleef de echte harde kern natuurlijk zitten voor wat pilsjes. Het was een geslaagde dag. Easy dub. Easy pils. Ik kan maar een ding nog zeggen en dat is. Tegen nunspeet deden we een redelijk serieuze warming up en dan verliezen we. Nu doen we amper een warming-up en winnen we. Dit kan maar een ding betekenen natuurlijk….