4-9-2021, 13:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

Eerste bekerwedstrijd in Nunspeet

Beste Mark,

Je mag nu een half jaar op stage op de boot de hele wereld over varen en de mooiste plekken bezoeken en om je een beetje bij te praten over wat er gebeurd op het voetbalveld schrijven na elke wedstrijd een verslag

Deze week was het weer zo ver onze eerste bekerwedstrijd van het seizoen. We verzamelde ons bij BAS, Jibelino en Lars hadden voor de spullen gezorgd en de rest kwam 5 minuten voor vertrek op het voetbalveld aan. Sebastiaan Slotboom had de avond er voor een schuurfeestje gehad en had het een beetje zwaar. Christiaan, Brian, Dion en Jasper reden vanaf Biddinghuizen naar Nunspeet en Tim reed rechtsstreek. Vlak voor dat Dion er is wordt hij op aanwijzen van Lars de verkeerde kant op gestuurd en rijdt hij verkeerd. Eenmaal aangekomen bij Nunspeet neemt Sebastiaan een paracetamol en een cola om de kater te verlichten. In de kleedkamer begint Lars met het uitschrijven van de opstelling, Dion deelt worstenbroodjes uit en Owen filmt alles voor de Instagram. Na de bespreking haalt Tim zijn pre-work out poeder erbij en Sebastiaan vraagt of hij ook wat mag, hij krijgt een schepje van Tim en roept voor dat hij het inneemt hard “SCOOPIE ERBIJ!!” dit is ook gefilmd en op de BAS 3 insta gezet. Sebastiaan van de Velde gaat de eerste helft vlaggen en Rowan begint wissel. We spelen op veld 1 het nieuwe kunstgrasveld van Nunspeet deze heeft zand in plaats van rubberen korrels. Voor de wedstrijd begint komt de scheidsrechter bij ons langs om alle foto’s te controleren. Na het controleren moeten de gegevens nog worden doorgestuurd dit is nog wel een dingetje want Lars en Jasper doen dit voor het eerst keer maar met hulp van tegenstander en scheidsrechter lukt het toch.

In de eerste 25 minuten staan we erg onderdruk en valt ook het eerste tegendoelpunt. In de eerste drinkpauze komen we bij elkaar, en vinden we dat het middenveld wat dichter op elkaar moet gaan voetballen dit gebeurd dan ook en Bas krijgt steeds meer kansen. De keeper van Nunspeet maakt een fout bij het uittrappen van de bal want, de bal lag nog in zijn handen buiten de 16 meter. Dit ziet de scheidsrechter goed en geeft Bas een vrije trap. Owen zegt meteen: “Ik neem hem!” en Tim vind dat oké. De bal ligt op randje 16 recht tegenover het goal. De keeper van Nunspeet zet het muurtje voor de korte hoek maar vergeet zelf naar de andere hoek te gaan en Owen ziet dat en krult hem om het muurtje heen in de linkerhoek de keeper was kansloos. Helaas scoort Nunspeet vlak voor tijd een ongelukkige 2-1.

In de rust wisselen Tim en Lars voor Rowan en Sebastiaan we besluiten 4-3-3 te spelen met Dion en Jibelino op links en rechtsmid, Sebastiaan op 10, Rowan en Owen links en rechtsbuiten Christiaan in de spits en Lars gaat vlaggen. Ook in de tweede helft krijgt Bas meer en meer kansen en pakt echt de overhand in het veld. Owen is moe en wisselt met Tim waardoor Sebastiaan op de rechtsbuiten positie komt te spelen en Tim op 10. Rowan en Sebastiaan gaan elke keer als een speer over de flanken en er ontstaan steeds meer kansen voor Bas. We krijgen ook een vrije trap die goed wordt genomen door Tim, de bal beland op het hoofd van Christiaan en die kopt raak. Iedereen is blij want we kunnen nog winnen. Owen wil heel graag in het boekje schrijven dat Christiaan heeft gescoord maar de grensrecht van Nunspeet zegt dat het buitenspel is natuurlijk vindt Christiaan van niet en zegt dat ook tegen de scheidsrechter maar die gaat niet mee in het verhaal en keurt de goal af. In de laatste 15 minuten komt Owen er nog in voor Rowan die steeds meer minuten maakt. Uit eindelijk maakt Nunspeet nog een goede loop actie achter Coen en Sven langs en schiet ongelukkige door de benen van Brian. De scheidsrechter fluit af einde wedstrijd er wordt gedoucht en Jibelino eet de laatste worstenbroodjes op. Op de terug weg rijdt Christiaan verkeerd en staat uit eindelijk voor een open brug bij Elburg. Op het voetbalveld kijken we nog de tweede helft bij Bas 1 tegen Reaal 1 en wordt er op het terras nog een biertje gedronken.

Mark wij wensen je veel succes met je Stage tot volgende week dan spelen we om 14:30 thuis tegen ESC 5.