SVI 6 2 - 8 (2 - 3) BAS 3
17-2-2018, 14:30 uur
De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

Eclatante winst op SVI

Eindelijk won BAS 3 weer eens een wedstrijd. Op een glibberig bijveld in Ittersum werd met dikke cijfers gewonnen van SVI 6. Na 80 minuten vond de scheidsrechter het welletjes: eindstand 2-8.

Doordat BAS 2 was afgelast (en Thomas en Freddy daardoor aansloten) zouden er liefst 3 wissels zijn! Helaas kwam Oscar niet opdagen, en liet Hans zijn tas in het rek op de Schelp staan... Hans had de handen vol aan waterzak en ballen, en liep de tas pardoes voorbij. Gelukkig kwam broer Carl wat later, en hij nam de tas alsnog mee naar Ittersum. En zo was Jorn (flink verkouden) voor rust de enige wissel: hij mocht vlaggen!

Gelegenheidscoach Marco moest dus toch weer wat omgooien, en zo was Thomas linkshalf en stond Danny op de 10. Spitsenduo werd gevormd door Freddy en Lowie; en zelfs Michael startte in de basis: als rechtsachter.

En BAS begon wel goed aan de wedstrijd. Mooi voetbalweertje; alleen was het veld tegen de bosrand aan de zijkant nog een ijsbaan. Gelukkig kan Michael ook een beetje klunen, en hij had zowaar een prachtig passje in huis richting Lowie. Die zette voor, en Freddy kon bij de 2e paal binnenwerken: 0-1, en een snelle voorsprong dus. De marge werd al snel verdubbeld door Thomas. Opnieuw een aanval over rechts, en nu zette Menno laag voor. Freddy schoot op de keeper, en Thomas was attent in de rebound, hoewel de bal nog wel half gekeerd werd door de keeper: 0-2. Maar SVI kwam terug in de wedstrijd door een penalty. De spits liep zelf tegen Henk op (die maakte zich zelfs nog klein), maar de scheids was onverbiddelijk. Dat betekende 1-2, en na een ingooi op de ijsbaan werd het zelfs 2-2. Maar gelukkig tekende Lowie voor rust nog voor 2-3, zodat er met een voorsprong werd gerust.

Hans had zich inmiddels omgekleed, Oscar was er nog steeds niet, en zo bleef Jorn lekker vlaggen. Hans kwam voor Michael, en het team werd flink omgegooid. En na rust was er geen houden meer aan voor SVI. Spitsen Thomas en Freddy hadden veel ruimte, en scoorden allebei al snel. Jorn was er ook ingekomen (Lowie had wat last van zijn enkel), en Hans schoot de 2-6 binnnen (ook al hobbelend via de doelman). De spits van SVI kon niet tegen zijn verlies, en BAS 3 liep nog verder weg via twee goals van Thomas. En zo floot de scheids flink te vroeg af: eindstand 2-8 na 80 minuten.

Eerste overwinning sinds eind oktober: dat werd wel weer eens tijd. Tevredenheid alom dus; hoewel de dubbele cijfers zeker gehaald zouden zijn met 90 minuten. Op papier verscheen later ook nog eens 2-7, maar dat zal nog rechtgezet worden. Hans nam zijn tas wel zelf mee terug naar Biddinghuizen (en ook nog de ballen), en volgende week reist BAS 3 af naar Hattem, waar Hatto Heim de tegenstander zal zijn. Hopelijk dan weer met genoeg spelers, want dat lijkt een algemeen BAS-probleem te worden...

SVI 6 - BAS 3: 2 - 8 (2 - 3)

13' doelpunt 0 - 1  Freddy Doppenberg (-)
22' doelpunt 0 - 2  Thomas de Gier (-)
32' doelpunt 1 - 2
37' doelpunt 2 - 2
44' doelpunt 2 - 3  Lowie de Koeijer (Freddy Doppenberg)

48' doelpunt 2 - 4  Thomas de Gier (Danny Maassen)
60' doelpunt 2 - 5  Thomas de Gier (Jorn Rommens)
62' doelpunt 2 - 6  Hans Custers (-)
75' doelpunt 2 - 7  Freddy Doppenberg (Danny Maassen)
80' doelpunt 2 - 8  Thomas de Gier (Mart Sweep)