BAS 3 - DOS Kampen 7 : 1-4

BAS 3 1 - 4 (0 - 2) DOS Kampen 7
2-12-2017, 14:30 uur

DOS Kampen te sterk voor BAS 3

Koploper DOS Kampen liet zien waarom het bovenaan staat. Veel rust en routine in de ploeg, een paar uitstekende voetballers en genoeg scorend vermogen. BAS 3 kwam tekort: eindstand 1-4.

Wel genoeg man, maar het "eigen" veld 3 was bezet door het Pietenspel (en Sinterklaas); er werd dus uitgeweken naar het zompige veld 4. Hobbelig en drassig dus. Gerjan (eigenlijk al gestopt) was toch verleid om dan in godsnaam maar te komen keepen, en hij kleedde zich dan ook lekker warm aan (inclusief schaatsbroek). Menno werd de eerste helft uitgeleend aan BAS 4 (op veld 2), en verder zaten ook Boy en Jorn (ietwat aan de late kant) op de bank.

Nadat scheids Ticheloven eerst naar het verkeerde veld was gelopen, werd na enige vertraging toch afgetrapt. DOS Kampen is dus koploper, en bleek een gemiddeld nog iets ouder team dan BAS 3 (dat immers flink verjongd heeft vorig jaar). Veel oud-1, en het balletje ging dan ook lekker rond bij de Kampenaren. BAS 3 kwam nooit aan voetballen toe, veel te onrustig, blinde dieptepasses, en DOSK zat er altijd goed bij. Na een kwartiertje viel de 0-1, en binnen het half uur ook 0-2. Die was prachtig overigens: Dennis (uut Kampen) veroverde de bal net over de middenlijn, zag Gerjan iets te ver voor het doel staan, en schoot de bal keurig in de kruising. Bewust inderdaad, en daar kun je alleen maar voor klappen. Wel wat kansen voor BAS 3 ook (Hans had eigenlijk moeten scoren na een mooie aanval over rechts), maar de 0-2 ruststand was verdiend.

Veel discussie in de rust of Jorn er nou wel of niet in mocht, maar hij kwam dan toch Lowie vervangen. Ook Bob en Leon (Sinterklaas) gingen er uit. En op veld 3 (Ticheloven wilde graag verhuizen) ging het na rust wel iets beter, maar was het DOSK dat na een mooie aanval 0-3 liet aantekenen. Danny scoorde kort daarop de 1-3 (van dichtbij na voorzet Menno), maar een strafschop 10 minuten voor tijd maakte een einde aan de dadendrang van BAS 3. Eindstand 1-4.

"Goede ploeg, en verdiend verloren". Op zich had de score wel wat draaglijker kunnen zijn, maar DOSK was efficienter, en ook beter. Volgende week reist BAS 3 af naar Hattem, en een overwinning zou wel weer eens lekker zijn.

hans

Danny Maassen

BAS 3 - DOS KAMPEN 7: 1 - 4 (0 - 2)

15' doelpunt 0 - 1
25' doelpunt 0 - 2

55' doelpunt 0 - 3
65' doelpunt 1 - 3  Danny Maassen (Menno Slump)