VSCO '61 4 1 - 0 (1 - 0) BAS 3
23-9-2017, 14:30 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Verlies bij VSCO

De eerste competitiewedstrijd ging helaas nipt verloren. In Oosterwolde was VSCO 4 met 1-0 te sterk voor BAS 3.

Met drie spelers vanuit BAS 2 reisde BAS 3 met in totaal 14 man af naar Oosterwolde. Danny bleek op het laatste moment niet fit, en Bart (vanuit BAS 4) moest toch werken. Geen keeper helaas, en hopelijk wilde Bob wel keepen. Die bleek echter last te hebben van zijn schouder, maar gelukkig bood Theo (die ook gezellig zijn vriendin had meegenomen) zich aan voor de eerste helft. Boy bood hem galant twee linker keepershandschoenen aan. Michael, Menno en Boy bezetten de bank; Theo keepte dus, en Rick van Os maakte zijn BAS 3-debuut als rechtsachter. Nigel vormde samen met Jaco het spitsenduo. Leiders Carl (tennis?) en David (kantinewacht) waren absent, dus Hans had zich weer haastig over een opstelling moeten buigen.

Kunstgras: het hoofdveld. Groot en breed, maar wel lekker gesproeid voor de wedstrijd: uiteraard in het voordeel van het technisch uiterst vaardige BAS 3. Daar bleek niet zo heel veel uit in de eerste helft. VSCO was gevaarlijker, maar Theo bleek een openbaring in het doel. Een paar mooie reddingen, en zo had VSCO wel veel corners, maar geen goals. BAS 3 creeerde helaas ook niet veel. Schot van Jorn en een veeg van Jaco, dat was het wel zo'n beetje voor rust. Een paar minuten voor rust viel de 1-0. Een middenvelder van VSCO kon redelijk vrij uithalen op de rand 16, en dat schot was Theo dan eindelijk te machtig: 1-0. Daarmee werd de ruststand bereikt. Tot verbazing van vlagger Boy besloot de scheids halverwege de eerste helft tot een drinkpauze, maar dat was omdat Hans hem daarom had gesmeekt.

Drie wissels uiteraard: Boy wilde wel eens als spits (voor Jaco), en Menno kwam als rechtshalf. Foort ging eruit (hij moest op tijd naar Rotterdam voor een avondje NAC) en ook Bob ging eraf. Theo bleef uiteindelijk gewoon keepen. Maar na rust was VSCO zeker de betere ploeg. Scoren lukte hen echter niet (ondanks een paar grote kansen), zodat BAS 3 toch in de wedstrijd bleef hangen. En vlak voor tijd leek de gelijkmaker nog te vallen ook: Menno profiteerde van een slippertje van de doelman, maar zijn lob werd vlak voor de doellijn weggerost. Hans had nog een penalty kunnen krijgen (vastgehouden op de achterlijn), maar de nederlaag was uiteindelijk wel verdiend: 1-0 eindstand.

Het zonnetje scheen uiteindelijk uitbundig, zodat het toch gezellig was op het terras in Biddinghuizen. Aan de jongens van BAS 2 lag het niet vandaag, bleek uit de analyse: vooral Theo en Rick waren prima en Nigel werkte zich 2 slagen in de rondte. Geen Lowie uiteindelijk, en ook Jorn kreeg zijn wisselgeld terug. Volgende week komt Genemuiden op bezoek in Biddinghuizen, en hopelijk lukt het dan om weer eens doelpunten te maken...