BAS 3 - Zwart Wit '63 4 : 0-4

BAS 3 0 - 4 (0 - 0) Zwart Wit '63 4
16-9-2017, 14:30 uur

Kansloos tegen Zwart Wit

Vooraf was er zelfs nog een reele kans op doorbekeren: een overwinning tegen Zwart Wit '63 zou volstaan. Maar dat bleek een utopie, Zwart Wit was vooral de 2e helft veel te sterk en won uiteindelijk met 0-4. Dat bleek uiteindelijk genoeg voor de Harderwijkers: zij zijn groepswinnaar en bekeren door.

Wel genoeg spelers: 4 wissels liefst. Hans en Tino (al gebald op vrijdagavond) en de gebroeders Rommens (waarbij Naud later zou komen) waren de wissels. Lowie was de vrijwillige doelman: hij was niet helemaal fit.

De beginfase van BAS 3 was best aardig, maar gaandeweg de eerste helft nam Zwart Wit '63 het initiatief. Maar Lowie keepte goed, en Zwart Wit zorgde er zelf ook voor dat de 0-0 ruststand werd gehaald: ze misten vlak voor rust een enorme kans. Leon pakte nog geel (10 minuten); hij dacht aan een corner, maar dat had scheidsrechter Ticheloven anders gezien.

Vier wissels na rust, maar toen was er geen houden meer aan. Zwart Wit was veel beter, en scoorde al snel 0-1. Weinig kansen voor BAS 3, en zo bouwde Zwart Wit de score al snel uit naar 0-2. In de slotfase werd het zelfs 0-4, en dat bleek uiteindelijk precies de score te zijn die Zwart Wit nodig had voor de poulewinst.

"Maatje te groot nog". Goed ploeg, dat Zwart Wit, veel achter de bal aan moeten rennen. Hopelijk is de competitie indeling wat gunstiger. Dat gaan we zaterdag ontdekken in Oosterwolde, als VSCO daar de eerste tegenstander is...