BAS 3 - IJVV 6 : 3-7

BAS 3 3 - 7 (2 - 2) IJVV 6
13-5-2017, 14:30 uur

Dik verlies tegen IJVV

BAS 3 speelde een prima eerste helft, nam een 2-0 voorsprong, maar ging toch rusten met 2-2. Na rust kwam het weer voor, maar uiteindelijk trok IJVV 6 dik aan het langste eind: eindstand 3-7.

Wel een primeur deze 2e seizoenshelft: geen leenspelers! Liefst drie wissels, waaronder Jelle (die mocht vlaggen). Mooi voetbalweer, veld 3 lag er goed bij: BAS 3 had er best zin in, ondanks dat Hans en Carl wel wat angstig keken bij inspectie van het digitale wedstrijdformulier: 2 spelers van net 30 bij IJVV, en de rest was allemaal begin 20...

Jelle, Rolf en Oscar waren wissel, en verder geen bijzonderheden in de opstelling. En BAS 3 leverde een prima eerste helft af. Een paar mooie aanvallen, een mopperend IJVV dat er iets niet klopte en twee goals. De eerste was van spits Marco, die de bal keurig in de kruising krulde (1-0), en Menno profiteerde van een missertje achterin bij IJVV na een half mislukte pass van Iven (2-0). Meer goals had ook wel gekund: er waren nog wat vrije trappen op kansrijke plekken, Danny had bijna succes in de korte hoek na een mooie aanval, en Hans legde een keer (verkeerd) af, waar hij zelf had kunnen scoren. Heer en meester dus: een beetje het gevoel dat Ajax de eerste helft ook had in Lyon. En ook toen vielen vanuit het niets twee goals, en dat gebeurde BAS 3 ook. Twee boogballetjes waren Boy te machtig, en zo stond het geen 2-0 bij rust, maar gewoon 2-2.

Hans, Tino en Iven maakten plaats, maar de 2e helft was duidelijk minder. Wel viel snel de 3-2: opnieuw een prachtige goal van Marco Westerhof, die de bal nu met links in de kruising joeg. Maar IJVV nam en kreeg het initiatief, en maakte weer gelijk. Het kwam zelfs met 10 man te staan na een rode kaart: beledigen scheidsrechter; maar daarna deden zij er een tandje bij, en BAS 3 was niet bij machte om het initiatief terug te nemen. En de tegengoals vielen wel wat gemakkelijk, laten we het daar maar op houden. Het eindigde uiteindelijk bij 3-7.

"Voor volgend seizoen moeten we wel goede afspraken maken". Het seizoen zit er bijna op, donderdag komt Zalk nog op bezoek, en hopelijk is het aantal spelers volgend jaar elke speeldag iets hoger dan dit jaar...

hans

Marco Westerhof

Menno Slump

BAS 3 - IJVV 6: 3 - 7 (2 - 2)

10' doelpunt 1 - 0  Marco Westerhof (-)
20' doelpunt 2 - 0  Menno Slump (Iven van Velde)
35' doelpunt 2 - 1
40' doelpunt 2 - 2

55' doelpunt 3 - 2  Marco Westerhof (-)