DESZ 3 7 - 1 (2 - 0) BAS 3
22-4-2017, 14:30 uur
Zwartsluis

Zevenklapper bij DESZ

Het begint eentonig te worden, maar wederom werd met een (veel te) krappe selectie een uitwedstrijd afgewerkt. Drie leenspelers en maar twee wissels, waarbij Lowie ook nog eens na 3 minuten geblesseerd uitviel. DESZ 3 profiteerde optimaal, scoorde 7 keer en was daarmee nog coulant. Eindstand 7-1.

Voetballen is allang geen teamsport meer. Weer een hausse aan afzeggingen, maar gelukkig sloten Niels Mangnus en Theo Burgers vanuit BAS 2 aan, en verdedigde Tim Stoffer (B1) het doel. Michael had de dochters gezellig mee, en was samen met Bob wisselspeler. Niels startte met Henk in het centrum, Theo was rechtsback. Aanvallend dus: op papier waren alleen Henk en Oscar verdedigers. Uit naar DESZ (Zwartsluis), dat afscheid genomen bleek te hebben van de Poolse spelers, maar nog steeds jeugdig oogde.

Na een paar minuten bleek verdedigende middenvelder Lowie toch niet fit: last van de achillespees. Michael werd linkshalf, en Jorn schoof naar het midden. Niet al te best voetbal, er werden veel ballen zomaar ingeleverd. Wel een uithaal van Gerjan met links, maar DESZ opende na een kwartier de score. Daarna leek het met de wind in de rug wel aardig in evenwicht, met zowaar nog een kans voor Menno, maar hij legde niet breed maar schoot vanuit een lastige hoek zelf. Vlak voor rust werd het ook nog 2-0 uit een strafschop. Michael gebruikte de schouder dachten wij, maar de scheidsrechter vond het een te harde overtreding. Ruststand 2-0.

Bob kwam Menno aflossen, en nu dus ook nog eens wind tegen. Maar het eerste kwartier na rust ging het best aardig. En BAS 3 scoorde na de beste aanval van de dag. Michael stuurde Hans diep op links, en Gerjan rondde diens voorzet mooi af met het linkerbeen: 2-1. Er volgden nog een paar aanvalletjes, maar een benutte vrije trap vanaf rand 16 betekende 3-1, en dat leek beslist. Niels moest er af met last van de knie (en nam uiteraard geen risico: hij is er onlangs nog aan geopereerd), zodat de licht aangeslagen Gerjan en de tegen kramp aanzittende Michael gewoon door moesten. DESZ profiteerde optimaal, en scoorde nog vier keer, voordat de scheidsrechter (iets te vroeg) affloot. Eindstand 7-1.

"De lol is er wel af zo". Tja, 26 man op papier, en dan 10 spelers van jezelf (met de 35+-spelers meegerekend)... De terugreis verliep dan ook rustig, en er was na afloop ook geen drankje op het terras. Evalueren doen we volgende week wel weer na de thuiswedstrijd tegen het nog steeds puntloze Zalk. Het zal toch niet...

hans

Gerjan Westerhof

DESZ 3 - BAS 3: 7 - 1 (2 - 0)

15' doelpunt 1 - 0
40' doelpunt 2 - 0

55' doelpunt 2 - 1  Gerjan Westerhof (Hans Custers)