VSCO '61 6 2 - 1 (0 - 1) BAS 3
8-4-2017, 14:30 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Verlies bij VSCO

Met hulp van grens- en scheidsrechter wist VSCO een 0-1 achterstand tegen BAS 3 lang op het bord te houden, om in de slotfase er ook nog eens met de volle buit van door te gaan. BAS 3 verloor met 2-1.

Het gebrek aan animo bij de spelersgroep is laag: ook nu was het weer lastig om met genoeg mensen naar Oosterwolde af te reizen. Gerwin Schaap en Hessel Bregman speelden eerst al een volledige wedstrijd met de A1, Oscar verzette zijn werktijd en Gert Jan kwam over vanuit 35+. Twee wissels derhalve tegen een jeugdig (en uiteraard fysiek) VSCO 6. Hessel en Gerwin waren iets te laat, zodat Bob op doel begon, maar na een minuut of 5 werd hij afgelost door Hessel.

Het veld was uiterst hobbelig, en dit maakte goed voetballen onmogelijk. Dat deed BAS 3 dan ook niet: veel ballen over de voetjes (en dus zijlijn), de bal rolde alle kanten op, of bleef in het gras steken. VSCO speelt graag fysiek, maar de beste kansen voor rust waren wel voor BAS. Menno schoot al een keer naast na een hoekschop, en de grootste kans was voor Foort, die keurig vrij voor de keeper verscheen. Helaas joeg hij de bal hoog over (polletje, denken wij). Na een half uur was het Menno die mooi raak volleyde vanuit een passje van Iven: 0-1.

Met Gerwin voor Oscar (Menno werd rechtsachter) werd er binnen een half uur in de 2e helft keurig gescoord. Een mooie aanval werd besloten met een voorzet van Hans, waarna Danny de bal in het doel liep. Maar helaas werd het afgevlagd voor buitenspel... Even later werd Hans ook afgevlagd voor buitenspel, na een mooie steekpass van Gerjan. Op de video van Mart is keurig te zien dat het nog zeker twee meter geen buitenspel was... Geen goals dus, we vroegen de scheids al of hij zelf de gelijkmaker ging maken, maar dat deed VSCO een kwartiertje voor tijd zelf. Het werd wat onvriendelijk zelfs, en in de slotfase ging VSCO er ook nog eens met de volle winst vandoor... Eindstand 2-1.

"Ouderwets er in gefloten". VSCO hoeft in Biddinghuizen nooit meer te zeuren over partijdige scheidsrechters en zo, want vooral de grensrechter sloeg alles. Gelukkig was het weer wel mooi, zodat het op het terras goed toeven was. Volgende week is BAS 3 vrij, en daarna wacht de lastige uitwedstrijd bij DESZ.

hans

Menno Slump

VSCO '61 6 - BAS 3: 2 - 1 (0 - 1)

30' doelpunt 0 - 1  Menno Slump (Iven van Velde)