BAS 3 - OWIOS 5 : 3-1

BAS 3 3 - 1 (2 - 1) OWIOS 5
1-4-2017, 14:30 uur

Overwinning na veel gezeur

BAS 3 won zaterdag met 3-1 van een jeugdig OWIOS 5. De wedstrijd eindigde wat onvriendelijk: OWIOS 5 had gedurende de wedstrijd veel commentaar op de leiding, en ontving daardoor flink wat gele kaarten.

Het spelersaantal blijft krap dit seizoen, zoveel is nu wel duidelijk. Iven mocht op 1 april eerst nog even de stevige BAS 2-bank bezetten (dat ging hem prima af), en verder waren er maar 12 spelers, waarbij Tino de 2e helft nog zou aansluiten. Met Mart op de bank werd er afgetrapt op veld 3, dat er een stuk beter bij lag dan 2 weken eerder.

OWIOS 5 is dus een jeugdig team, maar gooit veel fysiek in de duels (en zo hoort het ook bij OWIOS). Iets slimmer worden zou wel handig zijn voor ze, want ze bleken snel aangebrand. Het was al snel 1-0. Iven passte diep met stuitje, de OWIOS-verdediger miste de bal, en Hans kon doorlopen richting doel. Hij moest wel zelf, en Hans schoot diagonaal en laag raak: 1-0. Niet lang daarna viel ook de 2-0. Een corner van Hans bleef hangen, Menno wilde terugleggen, maar werd van de sokken gegleden: scheidsrechter Sio legde de bal op de stip. Verrassend genoeg was het Edo die achter de bal ging staan, en hij schoot hard binnen: 2-0. Even later kopte dezelfde Edo een indraaiende vrije trap van OWIOS achter keeper Boy. Mooie kopbal, maar in het eigen doel dus: 2-1. Gedurende de eerste helft bleef het hierbij wat betreft doelpunten. OWIOS raakte nog de lat, maar de meeste kansen waren voor BAS 3: bal van Menno werd van de lijn gehaald, Menno schoot nog over nadat Danny en de keeper op de grond waren beland, en ook Iven had nog een grote kans. Ondertussen kreeg een OWIOS-er geel vanwege continu aanmerkingen, en vlak voor rust kreeg dezelfde jongen de rode kaart (2e gele kaart), omdat hij zelf vond dat hij weer het veld in mocht omdat de tijdstraf er op zou zitten... Ruststand 2-1, en dus tegen 10 man.

Mart kwam Michael aflossen op links; Tino was inmiddels ook gearriveerd, maar bleef nog even in trainingspak. Het spel was wat rommelig na rust. Te laag tempo en nauwelijks kansen. Wel weer een gele kaart na een lompe overtreding op Henk, en dat leverde weer veel commentaar op van OWIOS-zijde, die vonden dat BAS ook wel eens geel mocht krijgen. En toen Danny 3-1 maakte was de boot aan. OWIOS dacht aan buitenspel, en opnieuw trok scheidsrechter Sio geel en dat betekende opnieuw rood vanwege 2x geel. Boy suste de boel nog even, het spel werd nog hervat, maar niet lang daarna werd er afgefloten. Eindstand 3-1.

David was eindelijk weer eens aanwezig, en er was uiteraard een kratje. De sfeer was dus prima, hoewel invalspits Tino nauwelijks gezweet had en nog wel een wedstrijd had kunnen voetballen. Volgende week volgt de wedstrijd bij VSCO: hopelijk met voldoende manschappen...

hans

Hans Custers

Edo Oosting

Danny Maassen

BAS 3 - OWIOS 5: 3 - 1 (2 - 1)

2' doelpunt 1 - 0  Hans Custers (Iven van Velde)
10' doelpunt 2 - 0  Edo Oosting (-)
15' doelpunt 2 - 1  Edo Oosting (-)

65' doelpunt 3 - 1  Danny Maassen (-)