v.v. Hattem 3 6 - 2 (5 - 0) BAS 3
25-3-2017, 14:30 uur
Sportpark het Achterveen, Konijnenbergerweg 2-C Hattem

Ingecalculeerde nederlaag bij Hattem

Hattem 3 is nog steeds zonder puntverlies, won in Biddinghuizen al redelijk makkelijk van BAS 3 (5-9), dus BAS 3 reisde zonder al te veel verwachtingen af naar Hattem. Het verloor met 6-2, na een 5-0 ruststand. De 2e helft werd dus gewonnen!

Vooraf weer veel gepuzzel voor leider Carl: net 11 spelers en geen keeper. Gelukkig werd de schoonmoeder van Boy ziek op vrijdagavond, zodat een gepland familieuitje niet doorging: Boy kon toch keepen. En Hessel Bregman zou na de wedstrijd van BAS 2 zo snel mogelijk aansluiten. Samen met Gerwin Schaap. Ook Hans sloot alsnog aan, hij had op vrijdagavond wel al met BAS 35+ gevoetbald, maar het weer was goed en de nood leek op vrijdagavond nog hoog. Hattem 3 dus: thuis stond BAS 3 binnen 5 minuten al met 0-3 achter na een paar snelle aanvallen: beetje compact spelen dus maar.

Keeper Boy had uiteraard zijn helgele outfit aan, maar na een paar minuten vroeg de scheids hem toch iets anders aan te trekken: Hattem speelt ook in het geel. Hij trok dus het jasje van vlagger Hans aan. Dat zat niet lekker blijkbaar, want meteen viel de 1-0. "Het jasje is glad, Hans". De 2-0 viel ook al snel (schot in de korte hoek), en bij de 3-0 ging Boy niet helemaal vrijuit. Het ging al met al iets minder snel dan in Biddinghuizen, maar kansloos was het dus ook hier al rap. BAS 3 speelde daarna wel aardig mee trouwens, kreeg via Iven ook nog een mooie kans, en zag Leon uit de wedstrijd geschopt worden. Dat leverde alleen maar een gele kaart op (rood had zeker gekund), maar met 10 man scoorde Hattem 3 nog twee keer voor rust. Ruststand 5-0.

Gerwin en Hessel waren gearriveerd, en vervingen Bob en Boy. Oscar had Leon dus al vervangen, en Hans bleef nog even vlaggen. Gerwin werd linkshalf, en viel lekker in. Na een kwartiertje scoorde hij van dichtbij de 5-1, na een mooie zaalvoetbalaanval. En toen Marco de 5-2 binnen schoot, kwam er weer een beetje geloof terug. Niet te veel natuurlijk, maar Hessel werd niet gepasseerd. Ook Gerjan moest eraf na opnieuw een zware overtreding van Hattem 3, en in de slotfase kreeg Hattem nog een strafschop. Die was op zich wel terecht, hoewel de scheidsrechter in de actie daarvoor ook voor een overtreding op Tino had kunnen fluiten. De penalty werd benut, en zo werd het dus 6-2.

Het was gezellig op het Hattem-terras, met een live smartlappenzanger. Sponsor KSP zal zeker tevreden zijn met de exposure: meezingende BAS 3-spelers in de KSP-polo. Houd de telefoon maar in de gaten deze week... Komende zaterdag komt OWIOS op bezoek, en dan wordt het wel weer eens tijd voor een driepunter.

hans

Marco Westerhof

Gerwin Schaap

V.V. HATTEM 3 - BAS 3: 6 - 2 (5 - 0)

5' doelpunt 1 - 0
10' doelpunt 2 - 0
20' doelpunt 3 - 0
40' doelpunt 4 - 0
41' doelpunt 5 - 0

55' doelpunt 5 - 1  Gerwin Schaap (Marco Westerhof)
65' doelpunt 5 - 2  Menno Slump (-)