BAS 3 - WHC 5 : 4-2

BAS 3 4 - 2 (1 - 2) WHC 5
17-12-2016, 14:30 uur

Met winst de winterstop in

Met maar liefst 16 (!) man werd de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. Tegenstander was een erg jeugdig WHC 5, dat voor de gelegenheid ook wat versterking had meegenomen. Een 1-2 achterstand bij rust werd in de 2e helft keurig omgebogen in een 4-2 overwinning. Menno scoorde drie keer, en voert de topscorerslijst bij BAS Voetbal keurig aan.

Genoeg mensen dus deze kille zaterdag. Stefan "sjoksjok" Tolhoek en broer Jeroen sloten ook graag aan, maar helaas was oudste broer Martijn dan weer afwezig. Stefan mocht de eerste helft vlaggen, en de bank werd verder bezet door Jeroen, Mart, Lowie en de later komende Naud. WHC 5 zag er iets anders uit dan 2 weken geleden: ook daar waren andere teams vrij, zullen we maar zeggen. Jeugdig ploegje, maar dat is dit jaar al het hele seizoen zo, dus daar zijn we inmiddels wel aan gewend. We hadden dus ook maar een jeugdige keeper in het doel gezet: Hessel is inmiddels wel gewend aan het BAS 3-spelletje.

En het stond al snel 1-0. Menno scoorde maar weer eens: in de korte hoek, en de keeper (die niet voor niks "nooit de 0" op zijn rug had staan) ging niet echt vrijuit. Het in oranje-zwart gestoken (?) WHC 5 voetbalde op zich goed mee, schuwde het duel zeker niet (wat al snel een keer geel opleverde voor hun sympathieke nummer 2) maar de beste kansen waren in het eerste halve uur voor BAS 3. Grote kansen zelfs, maar Marco (2x) en ook Menno misten een paar riante mogelijkheden. Geen 2-0 of 3-0 dus, en ja hoor, dan scoort WHC 5 wel. Dat was in een fase dat Michael en Roy er al (licht) geblesseerd af waren (Lowie en Mart kwamen in de ploeg). Voorzet vanaf hun rechterkant, en voor het doel keurig binnengekopt: 1-1. Nog voor rust werd het ook nog 1-2. De opkomende rechtsback werd niet afgestopt, en diens slingervoorzet werd ook binnengeknikt. Ruststand 1-2.

Hans, Marco en Oscar gingen er ook af, en Henk (die er ook graag uitwilde) moest nog even door. Stefan kwam op het middenveld erbij, Naud werd linkshalf, en Jeroen kwam uiteraard in de spits te spelen. "Ballen afpakken, en gewoon inleveren, Stefan", was het devies. "Maar niet bij mij", meldde Tino toch maar even. Het werd wat onvriendelijk na rust, ook al omdat scheidsrechter Ticheloven wat warrig was af en toe, en al snel kreeg Tino geel na een opstootje. Zijn tegenstander dan weer niet, dus het was 10 tegen 11. Maar het schudde BAS 3 wel wakker, want in ondertal maakte Menno gelijk. Een vrije trap van Mart werd onbedoeld verlengd door de zwakste man aan WHC-kant (diezelfde nummer 2), en Menno schoot knap raak bij de 2e paal: 2-2. Gerjan en Lowie raakten ook al geblesseerd op het zware veld 3, en met Marco en Hans in de ploeg werd er zowaar een voorsprong genomen. Mart stoomde op, en kreeg de bal wat gelukkig weer voor de voeten. Hij bleef kalm en prikte keurig raak: 3-2. Kort daarop viel de beslissing, en het was opnieuw Menno die scoorde, na goed werk van Jeroen. Hun nummer 2 werd uit voorzorg maar gewisseld (hij was op weg naar rood), maar gescoord werd er niet meer, ondanks nog een grote kans voor Hans. Maar een corner was natuurlijk ook een mooi resultaat... Eindstand 4-2.

Het was dringen voor het uitdelen van een kratje, en die strijd werd glansrijk gewonnen door Michael, die onlangs 40 jaar oud is geworden. Proficiat nog, Michael! Martijn was erg aan het meeleven op de app ("kunnen mijn broers het niveau wel aan?"), en het was ondanks de kou en het gebrek aan bittergarnituur toch best gezellig op het terras. Winterstop: een 5e plaats, toch niet gek voor een min of meer nieuw elftal. Eerstvolgende wedstrijd is op 7 januari, als het merendeel van de ploeg in het veld wordt verwacht bij of BAS 3 of bij oud-BAS 1...

hans

Menno Slump

Mart Sweep

BAS 3 - WHC 5: 4 - 2 (1 - 2)

10' doelpunt 1 - 0  Menno Slump (Marco Westerhof)
35' doelpunt 1 - 1
40' doelpunt 1 - 2

55' doelpunt 2 - 2  Menno Slump (Mart Sweep)
75' doelpunt 3 - 2  Mart Sweep (-)
80' doelpunt 4 - 2  Menno Slump (Jeroen Tolhoek)