BAS 3 - Go Ahead K. 6 : 2-6

BAS 3 2 - 6 (2 - 2) Go Ahead K. 6
12-11-2016, 14:30 uur

Go Ahead Kampen een maatje te groot

En weer verloor BAS 3 een thuiswedstrijd. Het nam in een prima eerste helft wel een 2-0 voorsprong, maar nog voor rust kwam kampioenskandidaat Go Ahead Kampen 6 langszij. In de 2e helft was er geen houden meer aan, en liepen de Kampenaren weg naar 2-6.

Boy blijkt voorlopig geblesseerd (iets met buikspieren), maar gelukkig bleek Bart van Dongen beschikbaar. Liefst drie wissels daardoor (maar wel wat vraagtekens: gespannen hamstringetjes hier en daar). Tom, Foort (file en omrijden) en Danny begonnen als wissel.

De beginfase was zeker voor BAS 3. Een snelle voorsprong: een corner werd niet goed verwerkt, en Gerjan schoot hard in, waarna de Kamper voorstopper (Tom, vorig seizoen nog in IJVV 1, of het is zijn dubbelganger) de bal over de lijn werkte. Dat was meteen einde wedstrijd voor Gerjan, die ook last van zijn hamstring kreeg. Go Ahead K. 6 bleek ook al een jong team (waarom vullen we voorafgaan aan het seizoen eigenlijk 35-40 in op het inschrijfformulier?), en had een snelle spits. Maar Bart keepte goed, en halverwege de eerste helft was de marge al 2. Het stond toen even 10 tegen 10, nadat eerst een Kowetter geel zag na een harde overtreding, en even later Marco geel kreeg nadat hij Maradona na deed (scoren met de hand). Het was Menno die attent was na een voorzet vanaf links en de bal over de (te laat) uitkomende keeper kon koppen: 2-0. Maar nog voor rust was het gelijk. Eerst kon de linkshalf van Kampen vrij doorkomen. Hij nam de voorzet in enen, en die vloog laag in de hoek: 2-1. Daarna werd een corner niet goed verwerkt, en was het een soortgelijk schot dat ook binnenvloog: 2-2. BAS herpakte zich daarna goed, en kreeg nog twee kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. Danny schoot rakelings naast na een mooie combinatie over links, en het was eigenlijk een klein wonder dat Marco niet raak schoot: dichtbij het doel ging de bal toch naast. Ruststand 2-2.

Hans en Tino maakten plaats voor Tom en Foort. Maar na rust nam Go Ahead het heft in handen: BAS 3 kwam nog maar sporadisch aan aanvallen toe. Heel groot waren de kansen voor Go Ahead nog niet, maar na een minuutje of 20 was het raak. Menno maakte een overtreding in de 16, en dat betekende een strafschop, die koeltjes benut werd: 2-3. De 2-4 viel al snel, en daarmee was de wedstrijd wel gedaan. In de slotfase werden de gaten wat groter, de koppies hingen wat dieper, en Go Ahead scoorde nog twee keer. Eindstand 2-6.

"Ze waren zeker de 2e helft beter". Goede ploeg, en ze vechten het maar samen uit met Hattem, dat wel iets gemakkelijker de wedstrijden lijkt te winnen. Mart trakteerde toch maar op een kratje (hij is nu ook 30+), de "wat als" werd bij de analyse nog een paar keer benoemd, maar het verlies was natuurlijk verdiend. Volgende week weer thuis: dan komt WHC op bezoek. Aanvang wederom 14.30 uur.

hans

Menno Slump

Eigendoel

BAS 3 - GO AHEAD K. 6: 2 - 6 (2 - 2)

5' doelpunt 1 - 0  Eigendoel (-)
20' doelpunt 2 - 0  Menno Slump (Iven van Velde)