BAS 3 - DESZ 3 : 3-5

BAS 3 3 - 5 (0 - 3) DESZ 3
17-9-2016, 14:30 uur

BAS 3 verliest interland tegen Pools DESZ

De goede seizoenstart werd helaas geen vervolg gegeven. Thuis werd met 3-5 verloren van een prima DESZ 3 (3-5), dat een blik Poolse spelers had opengetrokken. "Kurba" (dat zal wel bal betekenen) werd veel gehoord.

Prima voetbalweertje: niet te warm, hoewel volgens sommige spelers het veld wel even gesproeid had mogen worden. BAS 3 trad aan in het afkledende blauwe tenue: tegenstander DESZ 3 (uit Zwartsluis) speelt ook in het rood-wit. DESZ bleek een mix van jong en wat ouder, en met - zoals al gezegd - een aantal Polen in de ploeg. Veel onderling geKurba dus.

De beginfase ging min of meer gelijk op. De grootste kans was wel voor DESZ, dat een kopbal via de onderkant van de lat weer het veld in zag stuiteren. "Goed gezien, Boy", werd gehoord: doelman Boy Bies was hier kansloos op geweest. De beelden kunnen teruggekeken worden via Facebook: in de beginfase hing er een drone boven het sportpark, wat hier en daar voor de nodige afleiding zorgde. Ook Menno kreeg een goede kans op de 1-0, maar de goal viel kort daarna aan de andere kant. Snelle omschakeling (dat hebben we eerder gezien dit seizoen), geen buitenspel, en van dichtbij werd 0-1 aangetekend. BAS 3 leek van slag, en kreeg voor rust ook de 0-2 (strafschop nadat Michael in de ogen van de scheids te hard het duel inging) en de 0-3 (mooie voorzet werd van dichtbij hard binnengeschoten) om de oren. Ruststand 0-3.

Het was dus niet best. Vier wissels in de rust: Henk, Jelle, Lowie en Leon vervingen Marco W., Michael, Foort en Tino. Er waren er wel meer rijp voor een wissel, maar niet iedereen mocht eruit van Carl. En de tweede helft was duidelijk voor de blauwhemden. Al snel scoorde Hans de 1-3 (na een mooie combinatie met Iven schoot Hans hard in de korte hoek binnen), en BAS kreeg nog meer kansen. Tom schoot van dichtbij op de keeper, maar na een kwartier was het al 2-3. De scheids vond dat de keeper een terugspeelbal niet had mogen oprapen (en uiteraard riep een aantal BAS-spelers dat ook) en de indirecte vrije trap werd door Menno hard door de muur geknald. De gelijkmaker hing in de lucht, maar helaas viel toen de 2-4. Tino (inmiddels vlaggenist) had buitenspel geconstateerd, maar werd weggewoven: de goal werd goedgekeurd. Henk kreeg kort daarna geel nadat hij kort aan de noodrem hing (nuttige overtreding vanwege vrij veld), maar met 10 man kreeg BAS 3 vlak voor tijd een penalty nadat een verdediger de bal op de arm kreeg op de doellijn, en Marco W. schoot deze onberispelijk binnen: 3-4. Nog drie minuten, en daarin kreeg Marco nog een dot van een kans op de gelijkmaker. De Poolse keeper was echter de winnaar, en in de laatste aanval van de dag schoot DESZ de 3-5 nog even achter Boy.

"Wel verdiend verloren gezien de eerste helft, maar een gelijkspel had zeker gekund". Henk trakteerde nog op een kratje vanwege zijn 33e verjaardag eind augustus, David en Marissa werden bedankt vanwege het oppassen op de koters van Michael en Boy, en dan maar geen kampioen in april: in mei is het weer toch meestal beter. Volgende week gaat BAS 3 op bezoek bij DSV 4, dat met twee nederlagen gestart is deze competitie.

hans

Menno Slump

Marco Westerhof

Hans Custers

BAS 3 - DESZ 3: 3 - 5 (0 - 3)

20' doelpunt 0 - 1
30' doelpunt 0 - 2
40' doelpunt 0 - 3

50' doelpunt 1 - 3  Hans Custers (Iven van Velde)
60' doelpunt 2 - 3  Menno Slump (Lowie de Koeijer)
70' doelpunt 2 - 4
87' doelpunt 3 - 4  Marco Westerhof (-)