IJVV 6 1 - 3 (0 - 2) BAS 3
10-9-2016, 12:30 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Nieuwe BAS 3 begint met overwinning

De eerste competitiewedstrijd van het 'nieuwe' BAS 3 werd gewonnen. In Ijsselmuiden werd met 1-3 gewonnen van IJVV 6.

Eindelijk was het zover. Nadat er veel tijd is gestoken in het creëren van een vernieuwd / verjongd BAS3, ging de competitie beginnen.

Onder het genot van een zonnetje was de aftrap om 12.30 op het sportpark 'den uithoek'.
Diverse afwezigen met blessures of andere verplichtingen, ook afmeldingen van onze 7tegen7 spelers die vrijdagavond het goede voorbeeld hadden gegeven door 2 wedstrijden te winnen, verdiende rust op zaterdag. Al met al 15 man aanwezig die het mochten gaan doen. Coach 'de zaag' afwezig gezien studenten zijn prioriteit was, maar met de doorgestuurde opstelling moest het goed komen.

Boy mocht vandaag op de goal staan. Gezien de aanschaf van een loopband (inclusief een achter hem lopende man), liet Boy weten zijn keeperstaken zeer serieus te nemen. De verdediging bestond uit Mart, Foort, Henk en Leon. Mart terugkomend van een blessure die tevreden was met een helftje.
Het middenveld werd gevormd door Menno, Iven, Marco, Rolf waarbij Rolf mocht laten zien hoe fit hij was aangezien hij nog geen training of wedstrijd had bijgewoond. Danny en Gerjan mochten samen voorin spelen.
Met Martijn, Tino, Jorn en Maikel hadden we een mooie volle bank. Laatstgenoemde nam met indrukwekkend ontbloot bovenlijf de vlag in de hand. Iets in de hand is voor Maikel gezien zijn bijnaam geen probleem.

Van tevoren werd er al over de tegenstander gesproken op basis van voorgaande jaren, echter bleek op het veld IJVV een nieuw jong team te zijn.

BAS3 speelde vanaf de aftrap netjes verzorgd voetbal wat resulteerde in vele kansen. Rustig combinatiewerk in de achterhoede, balletje van links naar rechts, driehoekjes, het zag er goed uit. Het resulteerde in kansen maar helaas vonden Gerjan, Danny en Menno allemaal de paal. Ook liet de keeper van IJVV keurig keeperswerk zien door meerdere kansen om zeep te helpen. Na een minuut of 30 stuurde Rolf Gerjan de diepte in, Rolf wist exact hoe de bal reageert op het CSC kunstgras en plaatste de bal precies tussen de opstomende Gerjan en de keeper in. Gerjan tikte de bal net langs de keeper waarna door een touche van de keeper de bekende val in werd gezet; terechte penalty. Marco mocht aanleggen en schoot via de binnenkant van de paal binnen; 0-1.

Paar minuten later werd Marco middels een combinatie met Gerjan via de zijkant diep gestuurd, na een rush op snelheid gaf hij de bal op de inlopende Iven die ter hoogte van de penalty stip beheerst binnenschoot; 0-2. Uitbouwen die voorsprong was de bedoeling. Danny kreeg nog een goede 1 op 1 kans maar speelde de bal iets te ver voor zich uit. Het duel met de keeper bracht Danny een zere knie waarna hij zich liet wisselen voor Jorn die na een nachtje Bruut klaar was om te shinen op zijn kunstgrasschoenen op kunstgras. Dat kunstgrasschoenen wellicht verstandig is bleek enkele minuten later aangezien een speler van IJVV zich verdraaide op bleef haken op het kunstgras met waarschijnlijk een gescheurd enkelbandje tot gevolg. De prima fluitende scheidsrechter besloot om te fluiten voor een lekker bakje ijsthee.

Tinus kwam op linkshalf voor de toch wel moegestreden Rolf. Maikel kwam voor Mart en Tino kwam voor Gerjan. Daardoor kwam Menno naast Marco in de spits, werd het middenveld gevormd door Maikel, Iven, Jorn en Tinus. Achterhoede door Tino, steady duo Foort en Henk en Leon op links.
De eerste minuten van de 2e helft waren direct voor BAS. Menno en Marco kregen diverse kansen om de score uit te bouwen maar ook in de 2e helft zat de paal in de weg. Toch na een minuut of tien wist Menno doel te treffen na een mooie combinatie via Tinus, Marco naar Menno; 0-3
Doorknallen, trekker overhalen en de wedstrijd vakkundig uitspelen zou je zeggen. Echter bleek het verzorgde combinatiespel in de 2e helft ver te zoeken. De linkspoten op de middenas konden het spel niet lekker verdelen omdat de diepgang op de zijkanten moeilijker ging dan in de 1e helft.
Daarnaast begon IJVV ook meerdere kansjes te krijgen maar Boy liet keurige reddingen zien. Halverwege de 2e helft werd een voorzet van IJVV met de schouder van Tino gecaramboleerd. De scheidsrechter wees naar de stip, discussie had geen zin. Boy had geen antwoord op de penalty en de 1-3 was een feit.
Tijdens de drinkpauze in de 2e helft kwam Gerjan in het veld voor Marco en wisselden Leon en Tinus van positie om zo meer diepgang te krijgen.
Het resulteerde niet meer in extra doelpunten maar aangezien de achterhoede ook stand hield tokkelde de minuutjes langzaam richting het eindsignaal.

1-3 winst in de eerste competitiewedstrijd was een goed resultaat, daar was iedereen het over eens. Er waren vele mooie combinaties die alleen maar beter gaan worden wanneer de nieuwe en oude BAS3 spelers meer minuten met elkaar gaan maken. Leider David was trots op zijn jongens en kon met een glimlach het papierwerk invullen.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DESZ3 uit Zwartsluis. Volgens teamers zijn er nog maar 10 spelers aanwezig, tijd om de niet reagerende spelers weer achter de broek aan te zitten.

marco w

Menno Slump

Marco Westerhof

Iven van Velde

IJVV 6 - BAS 3: 1 - 3 (0 - 2)

20' doelpunt 0 - 1  Marco Westerhof (-)
30' doelpunt 0 - 2  Iven van Velde (Marco Westerhof)

50' doelpunt 0 - 3  Menno Slump (Marco Westerhof)