OWIOS 5 1 - 5 (0 - 2) BAS 3
23-4-2016
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

BAS 3 bouwt fraaie reeks op

En nog steeds is BAS 3 ongeslagen in 2016. OWIOS 5 werd met duidelijke cijfers geklopt: 1-5.

Thuis was nog gemakkelijk gewonnen (8-2) van de groenhemden, die aan een matig seizoen bezig zijn. Maar OWIOS uit is altijd lastig, dus BAS 3 prees zich gelukkig met drie wissels. Marco Westerhof en Thomas de Gier waren vandaag (ook weer) present; de gebroeders Westerhof moesten dus nog een appje sturen naar vader Henk, want ze bemanden gezamenlijk het centrale middenveld. Ook Thomas startte in de basis, en zo zaten Jorn, Oscar en Tino (niet fit) op de bank. Henk (ook niet fit) was keeper vandaag (Jaco zit in de VS, en Andre was absent; maar had de keeperstrui niet in de tas gelaten). Henk kreeg net voor vertrek nog handschoenen mee van Hessel Bregman, die gelukkig best grote handen heeft.

De eerste helft was BAS 3 heer en meester. Onder een lekker zonnetje en de wind in de rug had Henk een redelijk rustige eerste helft, maar hij verstapte zich al wel behoorlijk rap na het enige gevaar voor zijn doel. Maar Bob hoefde het niet over te nemen (en daar was Bob ook wel blij mee). Ondertussen scoorde Menno al snel 0-1 nadat OWIOS de bal niet wegroeide (Menno pikte op en schoof de bal rustig langs de keeper), en halverwege de 1e helft was de marge 0-2, nadat Thomas vanuit een moeilijke hoek raak schoot. Daar ging een uittrap van Henk aan vooraf (zodat er uiteraard werd gevraagd wie Andre toch ook alweer is), waarna de bal via Gerjan bij Thomas belandde. Ondanks kansen op meer goals was de ruststand 0-2.

Jorn kwam als linkshalf in de ploeg voor Marco Lek (Hans schoof door), en Oscar verving Bob. En het eerste kwartier na rust was het vrouwen en kinderen eerst. OWIOS zette druk, en kreeg ook kansen, wilde ook nog wel een penalty na vasthouden in het doelgebied na een hoekschop, maar Henk hield zijn doel schoon. Leider Haijo greep in en wisselde Foort voor Bob, waarbij Patrick en Rolf in het centrum achterin gingen spelen. Een gouden greep, want BAS 3 liep keurig uit naar 0-5. Menno bediende Thomas bij de 0-3 (mooie volley), een mooie aanval over links betekende 0-4, waarbij Jorn de steekbal op Menno gaf, en de mooiste van de middag kwam van Gerjan, die verwoestend via onderkant lat raakschoot. Ook hier ging een mooie aanval aan vooraf, waarbij Hans zich lomp moest strekken om de bal nog met het hoofd terug te kunnen leggen (0-5). Bob testte Henk nog even van dichtbij, maar Henk capituleerde pas 10 minuten voor tijd na een OWIOS inzet vanaf de linkerkant. Helaas net niet de 0 dus, maar met een eindstand van 1-5 was BAS 3 dik tevreden.

De analyse achteraf was dan ook niet heel serieus, het bier was wat doodgeslagen op het terras, maar de stemming was er niet minder uitgelaten om. Volgende week gaat BAS 3 op bezoek bij Berkum, en bij winst is een plek in de top 3 nog steeds haalbaar.

hans

Thomas de Gier

Menno Slump

Gerjan Westerhof

OWIOS 5 - BAS 3: 1 - 5 (0 - 2)

5' doelpunt 0 - 1  Menno Slump (-)
20' doelpunt 0 - 2  Thomas de Gier (Gerjan Westerhof)

65' doelpunt 0 - 3  Thomas de Gier (Menno Slump)
70' doelpunt 0 - 4  Menno Slump (Jorn Rommens)
75' doelpunt 0 - 5  Gerjan Westerhof (Hans Custers)