BAS 3 - Go Ahead K. 7 : 5-2

BAS 3 5 - 2 (2 - 2) Go Ahead K. 7
2-4-2016

Kansenfestijn resulteert in 5-2

Het bleef lang 2-2, maar na een stortvloed van kansen werd dan toch afstand genomen van Go Ahead Kampen: BAS 3 won uiteindelijk met 5-2.

Met Henk in BAS 2, een paar jongens in Lissabon, wat blessures en zo was het weer krap in de aantallen. Hopelijk trekt dat aantal weer wat aan, want anders wordt het komend seizoen nog lastig om het elftal op de been te houden. Maar gelukkig sprongen andere teams weer bij, en zo stonden Jeroen Tolhoek en Thomas de Gier gezamenlijk in de spits, en kwam Sander Vlaanderen als linkshalf op het veld. Henk en Bret sloten aan na een hele wedstrijd BAS 2 en namen samen met Hans plaats op de bank.

Uit was vrij kansloos met 2-0 verloren van Go Ahead Kampen 7. Mix van jong en oud (oudste speler is 70+!), en best een aardig voetballend elftal, dat in Kampen het duel niet schuwde. BAS 3 begon alleraardigst aan de wedstrijd: Thomas raakte al snel de lat na een prachtige boogbal, en Thomas opende na een minuut of 10 ook de score van dichtbij: 1-0. BAS 3 was beter, maar miste voor rust nog enkele riante mogelijkheden. Het werd wel 2-0, nu was het Menno die op aangeven van Thomas in de lange hoek raakschoot, maar doordat Go Ahead na een half uurtje tegenscoorde (een strafschop nadat Menno een Kamper voorwaarts had gehaakt), werd het toch weer spannend. Jeroen deed nog onaardig met een Kamper verdediger (allebei 10 minuten naar de kant met geel), maar met 10 tegen 10 veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Net voor rust had BAS 3 de wedstrijd weer in het slot moeten gooien, maar met 3 man alleen voor de keeper werd ook die kans om zeep geholpen, en een minuut later lag de bal achter Andre in het net: ruststand dus 2-2 in plaats van 3-1.

Henk bleef nog even in het trainingspak, maar Hans en Bret kwamen voor Allard en Jeroen. Go Ahead hield nog lang tegen, ergerde zich steeds meer aan leidsman Ticheloven en kwam halverwege de 2e helft weer op achterstand. Gerjan stuurde Hans diep op links, en van dichtbij mocht Thomas binnenwerken. Go Ahead dacht aan buitenspel, wilde het veld nog aflopen, maar hervatte al mopperend toch de wedstrijd. BAS 3 liep nog gemakkelijk verder weg, miste nog veel kansen, maar scoorde nog twee maal via opnieuw Thomas en Jeroen. Eindstand 5-2.

"Dat had wel wat efficienter gekund". De verjaardag van Tino werd nog gevierd met het legen van een kratje, en ook op het terras was het goed toeven. Nog ongeslagen na de winterstop, en die status komt volgende week niet in gevaar, want dan is BAS 3 vrij. De week daarop komt IJVV op bezoek in Biddinghuizen.

hans

Thomas de Gier

Jeroen Tolhoek

Menno Slump

BAS 3 - GO AHEAD K. 7: 5 - 2 (2 - 2)

10' doelpunt 1 - 0  Thomas de Gier (Menno Slump)
20' doelpunt 2 - 0  Menno Slump (Thomas de Gier)
30' doelpunt 2 - 1
45' doelpunt 2 - 2

65' doelpunt 3 - 2  Thomas de Gier (Hans Custers)
75' doelpunt 4 - 2  Thomas de Gier (Gerjan Westerhof)
85' doelpunt 5 - 2  Jeroen Tolhoek (Menno Slump)