WHC 5 1 - 2 (0 - 2) BAS 3
19-3-2016
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

Winst tegen nummer laatst

Een hausse aan afzeggers, maar gelukkig sprongen BAS A2 en BAS 4 galant bij met spelers: liefst 3 wissels dus. Na een redelijke eerste en een slechte 2e helft werd de winst in Wezep tegen nummer laatst WHC 5 binnengehaald: 1-2.

Blessures, BAS 2, fietsen, klussen en werk: de redenen waren allemaal weer daar, en zo had BAS 3 slechts 9 eigen spelers over voor een wedstrijdje in Wezep. Tommy Dunnik en Rik van Dijk sloten bij vanuit BAS 4, en het kwam zeker goed uit dat BAS A2 doordeweeks moet spelen: dat leverde nog eens drie spelers op (Gerwin Schaap, Kyle van der Voorst en Sebastiaan Slotboom). Gerwin en Sebastiaan begonnen samen met onze eigen Patrick op de bank.

WHC 5 staat dus onderaan, en is nog steeds een jong team dat het vooral van goed geluk moet hebben. Veel lange peren naar voren zonder al te veel overleg, en dus kwam BAS 3 in de eerste helft nauwelijks in de problemen. Keeper Andre tikte eenmaal een bal over zijn doel heen na een afstandsschot, en daarmee was het aanvallend wel zo'n beetje op bij de Wezepers. BAS 3 nam dus een verdiende voorsprong: Menno was twee keer trefzeker. De eerste goal werd keurig voorbereid door Rik van Dijk, en bij de 2e werd Menno diep gestuurd door een pass van de gedreven en mopperende aanvoerder Foort. Rik had vlak voor rust de marge eigenlijk nog verder moeten vergroten na de mooiste aanval van de middag, maar zo was de ruststand 0-2. Ook mooi: het opstomen over rechts van rechtshalf Tommy Dunnik, maar helaas ontbrak op het eind net de finesse voor een zuivere voorzet.

Drie wissels in de rust, en dit moeten we wel gemakkelijk kunnen uitspelen, was de gedachte. Ranja in de rust (tot vreugde van de A-spelers), maar na rust was het een stuk minder dan ervoor. Veel onrust nu bij BAS 3, maar op de counter wel kansen. Geen goals helaas, en WHC zette BAS 3 zowaar onder druk. Het kraakte af en toe, maar het duurde tot zo'n 5 minuten voor tijd voordat de aansluitingstreffer viel. Voor de zekerheid schoot Andre hem zelf maar tegen het net aan. Daarna nog een keertje billen knijpen na weer een hoekschop, maar de winst was gezien de eerste helft toch wel verdiend: eindstand 1-2.

Niet aan het doelsaldo gewerkt dus, maar wel drie punten: Plek vier is weer ingenomen. Complimenten voor de invallers: allemaal hard gewerkt en hopelijk lekker gespeeld. Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd: dan naar Zwolle tegen Zwolsche Boys. En hopelijk dan meer BAS 3 matadoren dan vandaag...

hans

Menno Slump

WHC 5 - BAS 3: 1 - 2 (0 - 2)

15' doelpunt 0 - 1  Menno Slump (Rik van Dijk)
25' doelpunt 0 - 2  Menno Slump (Foort Sandee)