BAS 3 - Zwolsche Boys 6 : 2-2

BAS 3 2 - 2 (2 - 1) Zwolsche Boys 6
12-3-2016

Puntendeling met Zwolsche Boys

Tegen een relatief jong Zwolsche Boys verspeelde BAS 3 een 2-0 voorsprong. Het werd uiteindelijk 2-2.

Met Patrick Eibrink in het doel (Jaco keept dit seizoen niet meer) en verder ook Marco van Someren in de basis had BAS 3 genoeg spelers: zo trok ook Edo (voetblessure) het tenue aan, en zaten er om half 3 zelfs 4 wissels op de bank. Een gewone 4-4-2 dus, tegen Zwolsche Boys, die dan wel onder BAS 3 op de ranglijst staan, maar nog drie wedstrijden moeten inhalen. Jong elftal, zelfs een gezamenlijke warming-up en zo, maar BAS 3 was niet echt onder de indruk. De eerste helft was BAS 3 dan ook de bovenliggende partij, en het nam binnen een half uur een 2-0 voorsprong. De 1-0 werd ingeleid met een mooie combinatie van Marco van Someren en Hans, waarna diens voorzet door Menno op de paal werd geschoten. Andre was zoals gewoonlijk heel attent, en duwde de bal net onder de handen van de keeper vandaan in het doel: 1-0. Gerjan Westerhof - die weer af en toe hard werd aangepakt, net als laatst tegen Berkum - maakte de 2-0 met een bekeken schot vanaf randje 16. En met 2-0 kwam Zwolsche Boys nog wel goed weg, want er waren zeker kansen op meer. Maar gedurende de eerste helft kreeg ook Zwolsche Boys wat meer kansen, en zo kon ook doelman Eibrink zich onderscheiden. Vlak voor rust viel wel de 2-1, na een counter over rechts. Marco en zijn directe tegenstander kregen nog geel na een klein opstootje bij de zijlijn, en zo werd de rust met 2-1 gehaald.

Lowie was al uitgevallen (kuitblessure), en de overige wissels kwamen ook lekker in het veld. Helaas was de 2e helft uiterst matig. Veel balverlies, en ook veel blessurebehandelingen. Toch nog kansen, maar de 3-1 viel maar niet, en zo was het een kwartier voor tijd Zwolsche Boys dat gelijk maakte. Een onnodige corner en van dichtbij werd er raak geschoten: 2-2. Gescoord werd er daarna niet meer, er was alleen nog wat consternatie na het nadoen van een stervende zwaan door Hans. Eindstand 2-2.

"Hier zat meer in, dit had voor rust al binnen moeten zijn". Tja, BAS 3 zakt weer een plekje, en gaat volgende week op bezoek bij nummer laatst WHC. Best of the rest is het doel, dus dan is winst noodzakelijk.

hans

Gerjan Westerhof

André ten Cate

BAS 3 - ZWOLSCHE BOYS 6: 2 - 2 (2 - 1)

10' doelpunt 1 - 0  André ten Cate (-)
20' doelpunt 2 - 0  Gerjan Westerhof (Hans Custers)