BAS 3 - Berkum 8 : 2-0

BAS 3 2 - 0 (1 - 0) Berkum 8
27-2-2016

En weer drie punten

De maand februari was BAS 3 goed gezind: ongeslagen, en ook Berkum 8 werd geklopt. Op het hobbelige veld 3 won BAS 3 met 2-0.

Nadat de pasjes gevonden waren (onderin de ballenzak) toverde leider Haijo een logische 4-4-2 op het bord, waarbij gastspelers Okan en Jelle op de bank plaats namen (samen met Oscar en skier Patrick). Jelle mocht alweer vlaggen, en dat deed hij uiterst bekwaam deze eerste helft. Veld 3 is nogal hobbelig, zo bleek in de warming-up al, dus dan maar geen combinatievoetbal. Berkum 8 doet nog enigszins mee om de titel in onze klasse, maar moest dan wel winnen. Gemiddeld een jonger elftal dan BAS 3, zo bleek, en een fysiek spelend elftal. De eerste helft was min of meer gelijkwaardig wat betreft balbezit, maar Berkum kreeg eigenlijk maar één grote kans: een afstandsschot dat via Andre (Jaco is geblesseerd) op de lat belandde. Verder had ook Berkum blijkbaar last van het veld: ze hadden veel moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Dat deed BAS 3 dan wel iets beter. Binnen 10 minuten kreeg Jorn een enorme kans: Menno haalde de bal nog net, en zette laag voor, maar Jorn vergat dat hij links was en schoof de bal met zijn rechter naast de verkeerde kant van de paal. En zo waren er ook nog wat kleinere kansen (we noteerden onder meer een vrije trap van Jorn die net naast ging), totdat Gerjan een prima kwartier kende. Hij was in het laatste kwartier voor rust nauwelijks af te stoppen, en binnen 3 minuten verdwenen twee Berkummers met gele kaarten tijdelijk naar de kant, nadat Gerjan twee keer op dezelfde wijze onderuit werd geschoffeld. Net daarvoor had hij de keeper van Berkum al tot een prachtige redding gedwongen met een veeg richting bovenhoek, maar vlak voor rust was er geen houden aan: zo'n lekker naar buiten draaiend afstandsschot van een metertje of 20. De keeper kreeg er nog wel wat vingers tegen, maar de 1-0 was zeker verdiend.

Vier wissels in de rust (Jorn, Allard, Marco en Menno gingen) en de 2e helft probeerde Berkum wat meer naar voren te voetballen. Maar Andre heeft in de 2e helft nauwelijks echt wat te doen gehad, en zo kwam de overwinning niet in gevaar. Heel Berkum schreeuwde nog wel om een strafschop (waarom eigenlijk?), vond het veld nog steeds niet lekker en raakte wat geirriteerd. En zo viel 10 minuten voor tijd de beslissing. Uitbraak door het midden, en Gerjan zette de onlangs weer begonnen Okan vrij voor de doelman. Okan schoot met links hard raak, en zo was de wedstrijd beslist: 2-0. De 3-0 hing ook nog in de lucht (in een 3 tegen 1 werd niet helemaal het maximale eruit gehaald), maar uiteindelijk was de overwinning binnen: eindstand 2-0.

"Waar gaat dit eindigen?" De favoriete voetbalmaanden moeten nog beginnen, plek 4 is alweer ingenomen. Helaas zitten we niet meer in de beker, maar uiteraard gaan we nog een aanval(letje) op de top 3 doen. Komende zaterdag volgt een uitwedstrijd in Oldebroek.

hans

Okan Cetinkaya

Gerjan Westerhof

BAS 3 - BERKUM 8: 2 - 0 (1 - 0)

40' doelpunt 1 - 0

80' doelpunt 2 - 0  Okan Cetinkaya (Gerjan Westerhof)

Speler van de wedstrijd: Gerjan Westerhof