VSCO '61 5 1 - 4 (1 - 1) BAS 3
13-2-2016
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Driepunter in Oosterwolde

De eerste helft was moeizaam, maar in de 2e helft nam BAS 3 ruim afstand van tegenstander VSCO 5. Mede dankzij 2 goals van Freddy Doppenberg won BAS 3 met 1-4.

Een uitwedstrijd: dus dan is een tekort aan spelers bijna standaard. Maar gelukkig gingen dit maal weer genoeg youngsters vanuit andere teams mee: weer Thomas de Gier (die zo onderhand al genoeg wedstrijden heeft meegedaan om met het uitje mee te mogen) en vandaag sloten ook Bret Eijkelboom en Freddy Doppenberg aan. Okan had zich blijkbaar verslapen, want hij is nooit op het voetbalveld gesignaleerd, maar zo had BAS 3 toch drie wissels. Dat werden Jorn, Gert Jan en vlagger Gerjan. Freddy en Thomas vormden zodoende een snel spitsenduo, en Bret mocht lekker linksback.

En Menno maakt er een gewoonte van om snel te scoren na de winterstop. Iets minder snel dan vorige week, maar hij moest nu ook helemaal vanaf de rechtsbackplaats komen. Freddy stak op tijd, en Menno schoot de bal in de lange hoek: 0-1 na een minuut of 3. Dat leek een makkelijke middag te worden tegen VSCO 5; een ploeg waar we thuis nog met 1-3 van verloren hadden. Maar VSCO zou VSCO niet zijn als de mouwtjes niet wat omhoog werden gestroopt, en ze knokten zich terug in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft was het zodoende weer gelijk. Keeper Andre kwam in de hoek van het doelgebied in de problemen, raakte (licht) geblesseerd, maar Foort vergat de bal uit te schieten. De bal werd ingeleverd, en met het lege doel was scoren niet meer zo moeilijk: 1-1. Daarna was het tot aan de rust min of meer gelijkwaardig. Andre hield de bal nog twee keer miraculeus uit het doel na afstandschoten van hun nummer 14 (één keer via de lat, en eentje net uit de kruising), maar daar stond een enorme kans voor Freddy tegenover. Vanaf een meter of 5 joekelde hij echter hoog over. Ruststand dus 1-1.

Jorn en Gerjan kwamen voor Thomas en Hans, en de 2e helft was het eigenlijk wachten op een doelpunt van BAS. VSCO kwam er nauwelijks meer uit, en BAS had een groot overwicht. Het duurde echter nog ruim 20 minuten voordat de ban gebroken werd. Het was Freddy die knap vanuit de draai raak schoot, nadat de bal zo op rand 16 bleef hangen. Hij was er terecht blij mee, en dat gold ook voor de rest van BAS 3: 1-2. Kort daarop draaide Jorn een corner op het hoofd van de verdediger bij de eerste paal, en die kopte pardoes raak: 1-3, en vlak voor tijd rondde Freddy een knappe aanval over rechts af. Intikker achter het standbeen, en dat zag er ook wel aardig uit. Eindstand derhalve 1-4.

"Degelijke 2e helft". De aansluiting met de subtop is er weer, linkerrijtje, doorbekeren, blabla, ook dit voetbaljargon kent u zo onderhand wel. Tevredenheid dus, en er werd lekker afgepilst bij de uitzending van Kattenbel FM. Volgende week komt topper KHC op bezoek. Uit kwam BAS 3 met 0-3 voor, maar verloor het uiteindelijk met 5-3.

hans

Freddy Doppenberg

Eigendoel

Menno Slump

VSCO '61 5 - BAS 3: 1 - 4 (1 - 1)

3' doelpunt 0 - 1  Menno Slump (Freddy Doppenberg)
25' doelpunt 1 - 1

65' doelpunt 1 - 2  Freddy Doppenberg (-)
70' doelpunt 1 - 3
75' doelpunt 1 - 4  Freddy Doppenberg (Rolf de Jong)

Speler van de wedstrijd: Freddy Doppenberg