IJVV 10 1 - 5 (1 - 2) BAS 3
6-2-2016
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

BAS 3 goed uit de winterstop

Gelukkig kan BAS 3 nog winnen. De laatste overwinning dateerde al van 31 oktober (vooruit, er zaten wel veel afgelastingen tussen), maar zaterdag werd er tegen het hard spelende IJVV 10 vrij gemakkelijk gewonnen: eindstand 1-5.

Uiteraard weer veel afzeggers (uit is het altijd wat krapper dan thuis), maar gelukkig was er veel jonge aanvulling. Twee zonen van BAS 3-matadoren zelfs (Marijn Stuifzand en Gerwin Schaap), en ook Thomas de Gier wilde graag mee met de ervaren mannen van BAS 3. Jaco zelf ontbrak (de bank in Zalk ging voor), en zo stond Andre gewoon in het doel. De jonkies mochten starten (het is lang geleden dat de gemiddelde leeftijd van de aanval de 20 niet overstegen heeft in BAS 3), en dus zaten Allard, Gert Jan en Marco op de bank.

Tegenstander IJVV 10 bleek een bekende tegenstander: ook al veel ervaring daar en de vorige ontmoeting(en) waren ware veldslagen, waarbij ook rode kaarten getrokken moesten worden. En ja: hun kale spits werd tijdens de warming-up al herkend. Balletje snel rond laten gaan was het strijdplan, niet al te veel in de duels komen: u kent het voetbaljargon verder wel.

En meteen viel het snelste doelpunt ooit in de toch al rijke BAS 3 geschiedenis. Een seconde of 20, denkt uw verslaggever (helaas had leider Haijo de stopwatch niet ingedrukt; ze waren nog druk bezig met het indelen van de zitplaatsen in de dug-out, zo bleek), en toen lobde Menno de bal al over de ver voor zijn doel staande IJVV-doelman: 0-1. Dat was natuurlijk lekker, en het eerste half uur was BAS 3 veel beter dan IJVV 10. Henk had de kale spits in de achterzak, en voorin had BAS 3 veel snelheid met Thomas en Gerwin. Beide kregen dan ook aardig wat kansen om de marge uit te breiden, en het was Thomas de Gier die na een kwartier de 0-2 maakte: alleen voor de keeper na een steekbal bleef hij rustig. Oscar kreeg na een half uurtje geel voor het onderuithalen van hun handige rechtsbuiten, maar in de 10 minuten met 10 man veranderde er niets aan de stand. Maar met 11 ging het vlak voor rust fout: aanval over hun rechterkant werd met een goal bekroond: ruststand 1-2. Kort daarvoor had Andre een vrije trap keurig uit het doel geranseld.

"Dat had 1-5 moeten zijn". Tja, rustig blijven na rust, en er eentje in prikken, dan zou de buit wel binnen moeten zijn. Allard verving Oscar, en Marco kwam op 10 Menno aflossen; Gert Jan bleef nog even in het afkledende trainingspak. En eigenlijk was ook na rust BAS 3 de bovenliggende partij. IJVV kreeg nog een echte kans (waarbij Andre de bal nog net corner kon duwen), maar ook nu waren de meeste kansen voor BAS 3. Uiteindelijk was het opnieuw Thomas die de wedstrijd besliste. Na een corner van IJVV stuurde hijzelf Hans diep, die de bal keurig teruglegde, waarna Thomas opnieuw koeltjes afrondde: 1-3. En toen leek het even uit de hand te lopen. Het begon bij Foort die een afgeslagen bal al dan niet per ongeluk hard tegen de op de grond liggende tegenstander aanroeide. Die maakte kort daarop een schandalige overtreding op Allard, waarop de scheidsrechter hem terecht met rood van het veld zond. Allard kon niet door (Menno kwam er weer in), en daarna maakte BAS 3 uitstekend gebruik van de geboden ruimte. Gerwin Schaap luisterde zijn BAS 3-debuut ook op met een doelpunt, en invaller Gert Jan maakte 1-5 op aangeven van Thomas. De scheidsrechter floot ruim 10 minuten te vroeg af (om erger te voorkomen: er werden een paar lompe overtredingen gemaakt), eindstand 1-5.

De jonkies werden geprezen en hoofdschuddend werd de tegenstander geanalyseerd. De rode kaart dader bood gelukkig wel zijn excuses aan, en na afloop werd er in het rustige Bastion nog wat nageanalyseerd. Drie punten, nog ongeslagen in februari, u kent dat soort analyses wel. Volgende week speelt BAS 3 weer uit: dan is VSCO de tegenstander.

hans

Thomas de Gier

Menno Slump

Gert Jan Fidder

Gerwin Schaap

IJVV 10 - BAS 3: 1 - 5 (1 - 2)

1' doelpunt 0 - 1  Menno Slump (-)
15' doelpunt 0 - 2  Thomas de Gier (Tino Heijnen)
40' doelpunt 1 - 2

65' doelpunt 1 - 3  Thomas de Gier (Hans Custers)
70' doelpunt 1 - 4  Gerwin Schaap (Menno Slump)
75' doelpunt 1 - 5  Gert Jan Fidder (Thomas de Gier)