BAS 3 - VSCO '61 5 : 1-3

BAS 3 1 - 3 (0 - 1) VSCO '61 5
26-9-2015

Geen punten, maar wel nieuwe tassen

De eerste thuiswedstrijd ging helaas verloren. Tegen VSCO 5 werd het 1-3. De middag werd gered door de overhandiging van de nieuwe tassen: sponsor Lowie de Koeijer ontving het eerste exemplaar uit handen van voorzitter Huib van Os, en natuurlijk ook loftuitingen en een bos bloemen.

Elftalfoto en thuiswedstrijden vormen nooit een goede combinatie bij BAS 3. Er gaat blijkbaar teveel spanning zitten in de toch ervaren hoofdjes: zitten de haartjes wel strak, etc. En ook deze middag was dat dus het geval: mooie foto (hopen we), maar geen punten. Tegenstander VSCO 5 was voor rust zeker gelijkwaardig aan BAS 3 in een gezapige eerste helft met weinig kansen over en weer. In de spits bij BAS 3 stond Ronald Hulsker en er zaten liefst 5 spelers op de bank (waarbij leider Gert-Jan Fidder niet zo nodig hoefde in te vallen vanwege de Mudmasters op de zondag). VSCO 5 scoorde de 0-1 na een half uurtje, en daar ging een foutje van Foort aan vooraf. Doelman Andre (met nieuwe handschoenen) ranselde nog een vrije trap uit de kruising, en zo was de ruststand 0-1.

Na rust wel drie wissels (waaronder Thomas de Gier, die kort daarvoor op magistrale wijze had gescoord in BAS 2), maar het was VSCO dat de voorsprong verdubbelde. Dieptepass door het midden, en de midmid mocht zo doorlopen richting Andre: 0-2. Foort deed daarop Maradona na door met de hand richting bal te gaan. Hij raakte hem net wel of net niet, maar de keeper kon de inzet niet vast houden, en Marco benutte de rebound: 1-2. Maar van een slotoffensief was geen sprake. Wel wat kansen (via Rolf en Allard), maar geen goals, en VSCO gooide de wedstrijd in het slot na een cadeautje van Andre, die de bal al vasthad, maar hem vervolgens alsnog helemaal kwijt was. Bob gaat de nieuwe handschoenen volgende week omruilen, meldde hij. Eindstand 1-3.

"Kunnen we nog een klasse lager?". Zwartgalligheid troef, maar de tassen zijn best mooi, en zeker 5e klasse waardig. Volgende week gaan we op bezoek bij KHC 3, al op het heerlijke tijdstip van 12.00 uur...

hans

Marco Lek

BAS 3 - VSCO '61 5: 1 - 3 (0 - 1)

30' doelpunt 0 - 1

55' doelpunt 0 - 2
65' doelpunt 1 - 2  Marco Lek (-)