Harde 't 3 3 - 0 (3 - 0) BAS 3
19-9-2015
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

Kansloos eraf in 't Harde

Genoeg excuses na afloop natuurlijk: te weinig wissels, geen Jaco, een oud en matig kunstgrasveld, maar de nederlaag tegen 't Harde 3 was uiteraard verdiend. De ruststand (3-0) bleek uiteindelijk ook de eindstand: 3-0 nederlaag.

Jaco op doel in BAS 1 (en dat op 46-jarige leeftijd), en daardoor deed BAS 3 het met Gerben in het doel. Uiteraard geen onvertogen woord over Gerben, we zijn blij dat hij er weer was. Wel maar 1 wissel, want er zat een aantal spelers in het altijd bruisende Warschau (Legia speelt nog uit ook dit weekend), Tino en Lowie bleken geblesseerd, en Gerjan had familieweekend. Oscar was de wissel, Patrick startte als linksachter. 't Harde 3 bleek een mix uit oude en jong (waarbij jong de afvallers uit 2 zijn, schatten wij zo).

Binnen 2 minuten lag de bal al achter Gerben. De scheids gaf een vrije trap op randje 16, hoewel Henk de bal leek te spelen. Henk mocht deze middag spelen tegen Edwin van Egteren, die helaas geen nieuwe club als trainer heeft gevonden. De vrije trap werd naast de muur in het doel geschoten: 1-0. Binnen het kwartier viel ook de 2-0, nu was Van Egteren zelf de schutter. Dat leek dus op een lastige middag, zeker omdat Henk uiteraard de handen vol had aan Van Egteren, maar die kreeg ook nog in elk duel het voordeel van de scheids. Twee kansen voor BAS voor rust: Menno schoot bijna raak in de korte hoek (goede redding van de keeper), en Hans ging op randje buitenspel richting het doel, maar schoot de bal met links net naast de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust viel ook de 3-0. Edwin van Egteren maakte eerst de overtreding op Henk (vond BAS 3), maar de scheids floot voor het vasthouden van Henk en legde de bal op de stip. Gerben deed Cillessen keurig na, en zo was de ruststand 3-0.

Oscar had Patrick al vervangen, en besloten werd om het koppie erbij te houden. ´t Harde speelde na rust wat minder, en de 2e helft verliep dan ook gelijkwaardig. ´t Harde raakte nog een keer de paal, maar BAS 3 kreeg ook een aantal kansen op een eretreffer, maar de keeper van ´t Harde is prima, en het kunstgrasveld was af en toe te snel. Eindstand dus 3-0.

Volgende week komt VSCO naar Biddinghuizen, en dan gaan we proberen om de aansluiting naar boven te houden. Het zonnetje scheen in elk geval nog lekker op het terras, zodat de zaterdagmiddag toch mooi werd afgesloten. Hopelijk meer manschappen komende zaterdag...