WZC Wapenveld 3 1 - 7 (1 - 2) BAS 3
12-9-2015
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

Al op kop op eerste speeldag

BAS 3 opende de competitie prima in Wapenveld. WZC 3 werd op een flinke nederlaag getrakteerd, het werd uiteindelijk 1-7.

Allard werd galant aan BAS 4 afgestaan (krap in de bezetting), zodat er met 13 man werd afgereisd naar Wapenveld. Gelukkig stond de brug bij Elburg open, zodat er tijd genoeg was om te keren: leider Haijo was de pasjes vergeten. Uiteraard werd aan Bob beloofd dat eventuele verkeersboetes uit de lief en leed pot zouden worden betaald, maar Jorn appte al snel dat er geen radarcontrole was gesignaleerd. Met een mooie pitsstop (Allard stond al klaar op het parkeerterrein) werden de pasjes meegenomen, en zo stonden er om half drie gewoon 11 man aan de aftrap. Feyenoorders Jorn en Foort zaten terecht op de bank (Jorn vlagde), en zo stond Menno voorstopper, was Patrick de rechtshalf en was Jelle (die samen met Marco ook een toeristische route had genomen) de linkshalf. Hans was samen met Marco het spitsenduo, en uiteraard stond Andre in het doel (want waar is Jaco toch?).

WZC 3 was een mix van jong en oud, en bleek vorig jaar kampioen van de 6e klasse. Enige seizoenen geleden waren we ze ook al eens tegen gekomen (met winst uit, en verlies thuis). Het was wat aftasten in het begin, en na een minuutje of 20 was het WZC dat de score opende. Alleen Bob vond het een overtreding, maar de scheids liet doorspelen, en zo stond de spits van WZC aardig vrij vlak voor Andre, en hij maakte beheerst 1-0. Maar BAS 3 was niet minder, want er waren daarvoor ook al enkele kansen bij elkaar gespeeld. Het was Gerjan die prachtig gelijk maakte. Lange bal van Rolf in de loop, de keeper aarzelde wat, en Gerjan schoot met links de bal in de lange hoek: 1-1. WZC miste daarna nog de kans op 2-1 (prachtige save van Andre in de 1-op-1), en vlak voor rust was het Hans die de voorsprong op het bord schoot. Nu was het een lange bal van Foort, waar de rechtsback van WZC ouderwets onderdoor ging. Hans omspeelde ook de keeper, en schoof de bal rustig in het lege doel. Ruststand 1-2.

Patrick heeft het conditioneel nog lastig, en was na een half uur vervangen door Foort, en in de rust kwam Jorn voor Marco. Gerjan schoof een linie door, en Jorn werd de midmid. En na rust bleek BAS 3 veel beter dan WZC 3. De bal bleef gemakkelijk in de ploeg, en er was ook veel ruimte. De 1-3 viel al snel: Hans kwam door over links, en diens (matige) voorzet werd door de voorstopper in de hoek geschoten. Menno tilde de voorsprong op naar 1-4, waarna ook de 1-5 een eigen doelpunt was. Weer was het Hans die over links doorkwam na een prachtige aanval, en nu sloeg de keeper diens (wederom matige) voorzet voor de voeten van Marco, die op de achterlijn staande de bal weer hard inbracht. Via de snuit van nu de linksachter was het dus 1-5. Menno schoot de 1-6 binnen, en het slotakkoord kwam van Gerjan, die uiterst beheerst de keeper uitspeelde, en de 1-7 binnen schoot.

"We staan nu al bovenaan!". Tevreden gezichten bij de BAS 3-ers, prima wedstrijd gespeeld. Doelman Andre werd gecomplimenteerd, maar ook het spel in de 2e helft was prima. Dat biedt uiteraard weer veel hoop voor dit seizoen, maar ja, de dubbel is al uit zicht. Volgende week speelt BAS 3 weer uit, dan gaan we op bezoek bij 't Harde 3.

hans

Eigendoel

Menno Slump

Gerjan Westerhof

Hans Custers

WZC WAPENVELD 3 - BAS 3: 1 - 7 (1 - 2)

20' doelpunt 1 - 0
30' doelpunt 1 - 1  Gerjan Westerhof (Rolf de Jong)
42' doelpunt 1 - 2  Hans Custers (Foort Sandee)

55' doelpunt 1 - 3  Eigendoel (-)
65' doelpunt 1 - 4  Menno Slump (Jorn Rommens)
70' doelpunt 1 - 5  Eigendoel (-)
75' doelpunt 1 - 6  Menno Slump (Gerjan Westerhof)
85' doelpunt 1 - 7  Gerjan Westerhof (-)