BAS 3 - Lelystad '67 4 : 7-3

BAS 3 7 - 3 (0 - 2) Lelystad '67 4
5-9-2015, 14:30 uur

Vader en zoon naar de winst in laatste bekerwedstrijd

Vooraf was er natuurlijk weer veel hoop op de dubbel, maar met net 11 man en een tegenwerkende scheids in Dronten (4-3 verlies) en een terechte nederlaag tegen het Unicum van Arnold Verhoef (2-3) was dat al snel een utopie. Gelukkig werd de laatste bekerwedstrijd tegen Lelystad '67 4 wel gewonnen (7-3).

Die wedstriijd was natuurlijk een nieuw hoogtepunt voor de familie Stuifzand. Allard speelde al eerder in BAS 4 samen met zoon Marijn, en nu was het de beurt aan zoon Ruben, om het genot te beleven samen met zijn vader te spelen in een officiele wedstrijd. Ruben kwam halverwege de eerste helft al in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Lowie. De stand was toen al 0-2 in het voordeel van Lelystad. Dat hielp na een half uurtje BAS 3 terug in de wedstrijd na een domme rode kaart: de linksback verkocht Menno een klap na een duel aan de zijlijn. Ruststand 0-2.

Na rust ging het snel. Binnen de kortste keren was het 2-2, waarna de machine even stokte. Halverwege de 2e helft werd er definitief afstand genomen van Lelystad, dat wel nog 5-3 liet aantekenen. Maar het werd ook nog 6-3, en toen was daar het moment van de wedstrijd. Een opstomende Ruben Stuifzand vanaf de linkerkant, hij nam de bal half op de borst/schouder keurig mee, en joekelde de bal met zijn linker keihard achter de keeper: 7-3. Prachtige goal, en hopelijk gaan we nog veel horen van deze jonge Stuifzandtelg. Oom Jelle bleek via whatsapp ook mee te leven, en was helemaal ontroerd toen hij vernam dat dit doelpunt met de linkervoet was gemaakt.

Maar het bekeravontuur zit er dus alweer op. Unicum is de terechte winnaar in deze poule, en BAS 3 gooit nu alles op de competitie...