BAS 3 - Harde 't 3 : 2-1

BAS 3 2 - 1 (2 - 0) Harde 't 3
15-4-2014, 20:00 uur

Op kop na doordeweekse winst

Op het grote hoofdveld won BAS 3 dinsdagavond van een zeer jeugdig 't Harde 3. Na een redelijke eerste helft en een slechte 2e helft werd het uiteindelijk 2-1.

Twee weken geleden had 't Harde te weinig spelers op zaterdag, en uiteraard was BAS 3 zo sportief om dan maar doordeweeks vast te stellen. Met 14 man (Marco bleek ziek, en ook Lowie was er niet) was de selectie ruim genoeg. Wel weinig voorwaartsen, en dus werden Hans en Menno als spitsenduo geposteerd door de gedreven leiding.

't Harde 3 was aangevuld door enkele A-spelers, ze oogden nog jeugdiger dan in de heenwedstrijd. En dan mochten ze ook nog op het hoofdveld: ze keken hun ogen uit! De beginfase was tam, met veel balbezit voor 't Harde, maar ze speelden de bal voornamelijk op eigen helft rond. En de eerste de beste kans was raak voor BAS 3. Dat was wel pas na ruim een kwartier. Hans bezorgde de bal bij Menno, en die stuurde Hans met een mooie steekbal alleen op de keeper af. Hans bleef koel en schoof de bal keurig langs de doelman in het doel: 1-0. En na een half uur viel ook de 2-0. Nu werd Menno weggestuurd. Zijn inzet belandde eerst op de keeper, maar de verdediging kreeg de bal maar niet weg, en zo kon Menno alsnog raak schieten. De leiding had dus het grootste gelijk van de wereld, met dit prachtige spitsenduo! Tot aan rust was BAS de betere partij, met behoorlijk wat kansen op een hogere score. Gerjan teisterde de lat (en nee, dat leek niet op Van Basten) en Hans promoveerde een prachtige voorzet van Rolf bijna tot een doelpunt, maar de keeper van 't Harde redde schitterend. Ruststand 2-0.

Met drie wissels (Tino, Gert-Jan en Patrick voor Edo, Rolf en Oscar) werd de 2e helft begonnen. 't Harde ging met 3 spitsen spelen, en had eigenlijk de hele 2e helft het beste van het spel. BAS 3 speelde veel te afwachtend en leunde (te) ver achteruit. En toen ook nog de 2-1 viel (steekbal op rechts, combinatie in de 16 en van dichtbij raak) werd het zowaar nog spannend. Veel grote kansen kreeg 't Harde daarna niet meer, en BAS 3 dook ook maar spaarzaam op voor het Harder doel: het was dus matig. Even leek de vlam nog even in de pan te slaan toen Hans een bal even vast hield en een flinke zet in zijn rug kreeg. Hij botste toen tegen het meest irritante jongetje van 't Harde op, en scheidsrechter Muller toonde hen allebei maar de gele kaart. Dat was vijf minuten voor tijd, en met 10 tegen 10 werd het toen rustig uitgespeeld. Eindstand 2-1.

"Weer op kop". Er werden zowaar wat Elburgers op de tribune ontdekt: zij zijn zaterdag weer aan zet, als BAS 3 van een vrij paasweekend geniet. Nog drie finales, en als ESC ergens gelijk speelt, dan heeft BAS 3 nog steeds kansen op de titel. Bij gelijk puntentotaal zal een beslissingswedstrijd uitsluitsel moeten geven, maar dan zal ESC dus ergens punten moeten morsen...

hans

Menno Slump

Hans Custers

BAS 3 - HARDE 'T 3: 2 - 1 (2 - 0)

20' doelpunt 1 - 0  Hans Custers (Menno Slump)
30' doelpunt 2 - 0  Menno Slump (-)