Go Ahead K. 7 0 - 4 (0 - 1) BAS 3
19-10-2013
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Koppositie na demonstratie in Kampen

Vooraf werd er toch met de nodige reserve naar Kampen afgereisd. Tegenstander Go Ahead Kampen deed vorig seizoen tot de laatste speeldag mee om de titel, en verspeelde die toen op dinsdagavond in Biddinghuizen. Ze konden echter geen revanche nemen: BAS 3 was met 0-4 de duidelijke winnaar.

Leider Gert-Jan en Allard (geschorst) namen de fiets, de 14 spelers (Marco redde het uiteindelijk niet) riskeerden zelfs een flitscamera om maar op tijd bij Go Ahead aan te komen. Want veld 5 is daar een fikse wandeling. Leider Haijo posteerde Bob, Carl en Tino op de bank, en Menno was verdedigende middenvelder. Gerben startte met Henk in het centrum, en verder geen bijzonderheden in de opstelling. Go Ahead Kampen 7 dus, toch wat haperend aan de competitie begonnen, maar inderdaad grotendeels hetzelfde team als vorig seizoen. BAS 3 stond echter goed, zoals dat heet, en Go Ahead kreeg voor rust 2 kansen. De eerste kans eindigde op de vuisten van Jaco, en de 2e (na een te snel genomen vrije trap) werd ruim naast geschoten. BAS 3 zette daar veel tegenover. Schoten van Menno en Hans vlogen net naast de goal, maar na een vlotte aanval over rechts was het Menno die vrijgespeeld op de kop 16 knap raak schoot: 0-1 na een minuut of 20. We noteerden ook nog kansen voor Jorn (na een corner in 2-en met Hans een grote schietkans) en Erwin (na een snelle vrije trap van Patrick en voorzet van Hans), maar het bleef bij 0-1 bij rust.

Die werd aan de rand van het veld gehouden. De fiets van Allard werd nog eens bewonderd, en gewoon 3 wissels. De schrik sloeg Allard nog om het hart toen Tim (van Bob) iets te dichtbij zijn fiets een tegel kapot sloeg (en Hans had ook een aansteker gezien), maar de fiets was nog heel. De wedstrijd was inmiddels hervat, en aan het spelbeeld veranderde niet veel: Go Ahead kwam nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Jaco. En al snel werd de marge 2 doelpunten. Menno hield de bal keurig binnen op rechts, en diens boogbal werd door Andre binnen gewerkt. Dat gaf rust. Een offensief van Go Ahead kwam uiteindelijk toch, maar Jaco capituleerde niet: grootste kans was een kopbal die Jaco keurig corner kon tikken. En toen een lange uittrap van Jaco door Erwin werd omgezet in een goal (hoge bal waar verdedigers nog achteraan rennen, maar die dan toch net onder de lat binnenvalt) was het beslist. Vlak voor tijd maakte Erwin ook nog 0-4, toen Hans op links werd vrijgespeeld door Jorn en via de keeper viel de bal voor de voeten van Erwin. Eindstand 0-4.

De concurrentie kwam niet in actie vandaag, dus door deze overwinning neemt BAS 3 de koppositie over van ESC (dat dus nog wel een wedstrijd te goed heeft). Tevredenheid alom dus, dit is op papier toch een van de zwaarste wedstrijden dit seizoen, en het spel was prima. Als we dat nou eens lang kunnen vasthouden: dan wordt het nog een mooi seizoen... Volgende week de derby tegen asv Dronten 7. Op veld 3...

hans

Erwin ten Cate

Menno Slump

André ten Cate

GO AHEAD K. 7 - BAS 3: 0 - 4 (0 - 1)

20' doelpunt 0 - 1  Menno Slump (Hans Custers)

50' doelpunt 0 - 2  André ten Cate (Menno Slump)
80' doelpunt 0 - 3  Erwin ten Cate (Jaco Schaap)
85' doelpunt 0 - 4  Erwin ten Cate (Hans Custers)

Speler van de wedstrijd: Menno Slump