BAS 3 - KHC 5 : 4-2

BAS 3 4 - 2  KHC 5
17-5-2014, 14:30 uur

Ongeslagen, maar geen kampioen

De laatste wedstrijd tegen KHC 5 werd winnend afgesloten (4-2). Daarmee bleef BAS 3 dit seizoen niet alleen ongeslagen, maar behaalde het ook een recordaantal punten. Maar ESC 4 werd uiteindelijk kampioen: en vanuit Biddinghuizen feliciteren we ESC hier van harte mee.

Prima weer, de BBQ was sowieso gepland voor na afloop, ongeacht de uitslag. Indien nodig zou een platte kar toer nog wel ergens ingelast kunnen worden. KHC 5 is al het hele seizoen de nummer laatst in de competitie, en bestaat uit een mix van jong en oud. Met een paar balvaardige spelers, maar bij balverlies zijn ze kwetsbaar. BAS 3 had uiteraard genoeg spelers (vijf wissels). Rolf en Ricus waren ook aangesloten (Jaco zou later komen) en met een redelijk gevuld terras begon BAS 3 best redelijk aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten floot scheidsrechter Ticheloven namelijk al voor een penalty (hands op de doellijn), maar na overleg met de grensrechter werd dat alsnog omgezet in een vrije trap voor KHC vanwege aanvallen van de keeper. Daarna was de wedstrijd in evenwicht. Het stond niet goed bij BAS 3, vanuit het middenveld had KHC steeds een mannetje over, en ze hadden snelle voorwaartsen. Gelukkig schoot Lowie na een minuut of 20 hard raak, nadat de bal op de rand 16 voor zijn voeten plofte (1-0). Maar KHC maakte er een wedstrijd van. Het werd al rap 1-1 nadat Bob op rechts vrij simpel werd uitgespeeld en de bal van dichtbij binnengetikt kon worden. Veel gemopper dus, maar Marco bracht BAS weer aan de leiding. Een van richting veranderd schotje was de keeper van KHC te machtig: 2-1. KHC raakte daarna de onderkant van de lat, en produceerde vlak voor rust de 2-2, na een aanval over onze linkerkant. Ruststand 2-2.

Allard was al gewisseld voor Menno, en Gerjan maakte na rust zijn rentree na een blessure. Ook Edo en Gert-Jan kwamen in het veld: Jaco bleef nog even zitten (ja ja, Jaco had een spelerstenue aan). En na rust liep het iets beter. Het stond beter, en KHC kwam nauwelijks meer in de buurt van Ricus. En dan komen er kansen. Gerjan probeerde het al een paar keer vanaf de 16, Edo raakte knap de bovenhoek van de ballenvanger en Hans kwam net een teenlengte tekort na een mislukt schot van Menno. En toen bewees Gerjan maar weer waarom hij speler van het seizoen is geworden. Met 2 goals binnen 5 minuten bracht hij BAS 3 in veilige haven. De eerste was een hard schot vanaf de 16, en bij de 2e stak hij vanaf de middenlijn dwars door de Kamperdefensie en schoot via de keeper raak. Jaco kreeg uiteraard ook speelminuten (en had nog bijna succes ook), maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 4-2.

Concurrent ESC won dus ook, en is kampioen met 2 punten voorsprong. BAS 3 kan toch tevreden terugkijken op dit seizoen: 54 punten, ongeslagen en slechts 6 remises. Uiteraard werd er al gerekend welk gelijkspel nou de titel is verspeeld, maar ja, normaal hoef je daar niet meer op terug te kijken. De BBQ na afloop was weer prima, in het zonnetje. Meer dan 60 mee-eters (ruim de helft kinderen: produktieve mannen, die mannen van BAS 3). Volgende week hoeven we in elk geval geen beslissingswedstrijd te spelen, en kunnen we dus gerust afreizen naar Willingen voor wat fietswerk en andere ontspanning. En dan zijn we volgend seizoen waarschijnlijk weer BAS 4...

hans

Gerjan Westerhof

Marco Lek

Lowie de Koeijer

BAS 3 - KHC 5: 4 - 2

20' doelpunt 1 - 0  Lowie de Koeijer (-)
25' doelpunt 1 - 1
30' doelpunt 2 - 1  Marco Lek (-)
40' doelpunt 2 - 2
60' doelpunt 3 - 2  Gerjan Westerhof (-)
65' doelpunt 4 - 2  Gerjan Westerhof (-)