BAS 3 - ESC 4 : 4-4

BAS 3 4 - 4  ESC 4
12-4-2014, 14:30 uur

Remise in topper

BAS 3 kon een 3-0 voorsprong niet over de streep trekken, en verzuimde dus om de koppositie over te nemen van ESC 4. Na 90 minuten was het 4-4, en dus waren de blijere gezichten bij de Elburgers te zien: zij blijven koploper en hebben het al of niet behalen van het kampioenschap dus in eigen hand.

Lowie was nog niet helemaal hersteld van een hamstringblessure, en nam de vlag; Marco was als wissel wel weer beschikbaar. Ook Allard en Gert-Jan namen op de bank plaats.

Lekker weer, en BAS 3 zou bij een overwinning dus bovenaan komen te staan. Geen Edo, waardoor Tino als verdedigende middenvelder in de rug van Gerjan kwam te spelen. En de beginfase begon BAS 3 prima. Veel druk op ESC, en dus al in de beginfase kansen. Het was de aanvoerder van ESC zelf die de 1-0 binnen schoot: hij raakte een voorzet van Gerjan helemaal verkeerd en de bal hobbelde bij de eerste paal binnen. Na 20 minuten viel ook de 2-0: opnieuw Gerjan met de assist, en spits Andre raakte de bal niet helemaal vol, maar wel voldoende voor een balletje in de hoek. Toen Gerjan binnen het half uur ook nog een penalty kreeg (onderuit geschoffeld) stond het dus 3-0 (Andre schoot koeltjes raak). In Elburg stond het na 30 minuten al 5-0, dus helemaal zeker was BAS 3 nog niet. Dat bleek ook nu wel, want de 3-1 viel al snel (poeier in de korte hoek), en na een foute kaats voorin lag de bal binnen 10 seconden ook alweer achter Jaco: ruststand 3-2. ESC had het laatste kwartier voor rust ook het betere van het spel.

Gert-Jan en Allard vervingen Hans en Bob, maar ESC bleef de bovenliggende partij. En na een uur spelen viel de gelijkmaker. Daar ging een fout van Jaco aan vooraf: hij wilde de bal achter laten lopen, maar de spits maakte hem de bal afhandig en scoorde bijna vanaf de achterlijn de 3-3. En veel kansen kreeg BAS 3 niet meer. De blijdschap was dan ook groot toen de 4-3 viel. Menno kopte via een verdediger een corner tegen de lat, en de rebound viel goed voor Allard, die de bal in het dak van het doel joeg. Maar ook deze voorsprong werd niet vastgehouden. Steekbal op links en de lage voorzet werd van dichtbij (in 2-en) achter Jaco geschoten. Eindstand 4-4.

Daarmee was ESC dus het meest tevreden: ze behouden een voorsprong van 2 punten en bij winst in de resterende vier wedstrijden zijn zij kampioen. BAS 3 kan alleen maar de druk erop houden zoals dat heet. Daar wordt dinsdag mee begonnen, als de inhaalwedstrijd tegen 't Harde wordt gespeeld. Om 20.00 uur op het hoofdveld...

hans

André ten Cate

Eigendoel

Allard Stuifzand

BAS 3 - ESC 4: 4 - 4

10' doelpunt 1 - 0  Eigendoel (-)
20' doelpunt 2 - 0  André ten Cate (Gerjan Westerhof)
30' doelpunt 3 - 0  André ten Cate (-)
35' doelpunt 3 - 1
40' doelpunt 3 - 2
55' doelpunt 3 - 3
75' doelpunt 4 - 3  Allard Stuifzand (-)