BAS 3 - IJVV 7 : 3-2

BAS 3 3 - 2 (3 - 0) IJVV 7
29-3-2014, 14:30 uur

Opnieuw winst voor BAS 3

De titelrace wordt volgehouden: BAS 3 won met 3-2 van IJVV 7. Na een prima eerste helft (ruststand 3-0) was de 2e helft nog onnodig spannend. IJVV kwam terug tot 3-2, en op het tandvlees werd de overwinning binnen gesleept.

Met Boy als extra wissel (daarmee waren er 14 spelers) werd er afgetrapt tegen IJVV 7. Een half uurtje later, want de spelerspasjes van de IJsselmuidenaars lagen bij de leider in de auto: en die was een weekendje weg. Dat probleem werd gelukkig gefixt: het was tenslotte prima voetbalweer, en op inhalen op 2e paasdag zitten we niet echt te wachten...

De eerste helft was duidelijk voor BAS 3. Binnen het kwartier kwam BAS dan ook op voorsprong: Hans hield binnen op links, en diens voorzet werd door Menno voor de voeten van Andre gekopt: 1-0. De enige grote kans van IJVV werd ruim naast geschoten (waar kwam die middenvelder toch vandaan?), en toen toonde Gerjan zijn klasse maar weer eens. Hij maakte 2-0, na door zelf doorgaan uiteraard buitenspel op te heffen. Hij werd bij het scoren nog getorpedeerd door een IJVV-verdediger (die kreeg geel), maar kon gelukkig wel doorspelen. Vlak voor rust maakte Gerjan ook 3-0. De keeper schoot verkeerd uit, en Gerjan schoot van een metertje of 30 de bal keurig in het doel. Ruststand dus 3-0, en dat leek dus wel beslist.

Drie wissels (Gerjan, Henk en Hans gingen; Boy, Gert-Jan en Foort kwamen), maar BAS begon slecht aan de 2e helft. IJVV putte zowaar weer wat moed, en probeerde er weer een wedstrijd van te maken. En het kreeg dan ook kansen. En halverwege de 2e helft stond het alweer 3-2. Vooral de 3-2 was aardig, een Madjer-hakje (wie kent hem nog?) verraste Jaco totaal. Alle hens aan dek, Henk kwam er weer in om gaten te dichten en gelukkig werd de 3-2 – beetje op het tandvlees – over de streep getrokken. Boy en Andre zagen nog geel (net als nog een IJVV-speler), er werd – vooral van IJVV-kant – flink op de scheids gemopperd, maar gezien de eerste helft was de winst toch wel verdiend.

“Moeizaam, maar we blijven meedoen”. Dat is natuurlijk zo, voortaan meteen 4-0 maken, dan is het zeker gespeeld. Op naar de kraker tegen ESC, want de wedstrijd tegen ’t Harde is op verzoek van ’t Harde inmiddels uitgesteld. Na 12 april weten we in elk geval of we nog titelaspiraties mogen koesteren: er moet hoe dan ook gewonnen worden…

hans

Gerjan Westerhof

André ten Cate

BAS 3 - IJVV 7: 3 - 2 (3 - 0)

15' doelpunt 1 - 0  André ten Cate (Menno Slump)
30' doelpunt 2 - 0  Gerjan Westerhof (Menno Slump)
40' doelpunt 3 - 0  Gerjan Westerhof (-)