ASV Dronten 7 0 - 3 (0 - 1) BAS 3
22-3-2014, 14:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Gelukkige overwinning in Dronten

Na een abominabele eerste helft op het kunstgras in Dronten stond er toch een 0-1 voorsprong op het scorebord. De tweede helft verliep gelukkig iets beter, zodat BAS 3 de derby tegen asv Dronten 7 met een ruime 0-3 zege afsloot.

Toch voldoende mensen: ook Lowie, Marco en Erwin waren present. Met BAS 4 was van keeper geruild (Jaco kon zo paraat staan als het bij BAS 1 met de keeper mis zou gaan), en zo stond Bart alweer voor de derde keer te keepen in een derby: en hij had nog de nul, zo meldde hij.

Op het kunstgras (veld 2) was de eerste helft niet om aan te zien. Laag tempo, een overlopen middenveld (Marco bleek niet fit), gemopper en nauwelijks kansen. asv Dronten 7 kreeg wel kansen, maar Bart redde een keer geweldig op een inzet dichtbij, en verder stond het vizier van de Dronter voorwaartsen ook niet helemaal op scherp. Marco ging er halverwege de eerste helft af (Lowie liet andere reserves op zoon Pietertje passen), en daarna was er wel wat meer balans in het elftal. Op slag van rust fabriceerde BAS 3 zowaar iets wat op een fatsoenlijke aanval leek. Het was Tino die maar eens op doel roste, en de keeper bokste de bal voor de rechter van Andre, die keurig binnenwerkte: 0-1. Dat was niet verdiend, maar ja, toch wel lekker zo vlak voor rust.

Oud-BAS 3-cracks Berrie en Rene waren ook present (net als Ferry, maar daarvan is nog niet duidelijk of we hem ook als oud-crack moeten meerekenen). Rene dronk zich nog snel wat moed in voor het aanschouwen van de 2e helft. Uiteraard nog eens 4 wissels, en gelukkig zag het veldspel er in de 2e helft wel wat beter uit. Na een kwartiertje kopte Gert-Jan goed door in de loop van spits Erwin, die daarna goed controleerde en hard binnen schoot: 0-2. Dat was beslist, ook al omdat asv Dronten de 2e helft geen bal op doel wist te schieten: veel hoog over of ver naast. De weer ingevallen Andre (voor broer Erwin) pikte ook nog een 2e goal mee: hij passeerde na een dieptepass van Menno de veel te ver uit zijn doel gekomen doelman. Eindstand dus 0-3.

"Resultaat prima, uitvoering onvoldoende". Maar nog steeds ongeslagen deze competitie: hoewel koploper ESC nog steeds geen fouten maakt, blijven de titelkansen dus intact. Volgende week komt IJVV 7 naar Biddinghuizen, en dan zijn 3 punten ook broodnodig.

hans

André ten Cate

Erwin ten Cate

ASV DRONTEN 7 - BAS 3: 0 - 3 (0 - 1)

45' doelpunt 0 - 1  André ten Cate (-)

60' doelpunt 0 - 2  Erwin ten Cate (Gert Jan Fidder)
75' doelpunt 0 - 3  André ten Cate (Menno Slump)