BAS 3 - Go Ahead K. 7 : 6-1

BAS 3 6 - 1 (3 - 0) Go Ahead K. 7
15-2-2014, 14:30 uur

BAS 3 hervat titelstrijd met 6 goals

Go Ahead Kampen 7 was vorig seizoen een absolute titelkandidaat, maar doet het dit seizoen een stuk minder. Het blijft echter een goede ploeg, maar ze waren zaterdag kansloos tegen BAS 3. Aan de hand genomen door de uitblinkende Gerjan Westerhof werd het 6-1.

Het was natuurlijk even afwachten hoe BAS 3 de wedstrijdloze maand zou verteren. Qua aantallen lijkt de selectie gretig: liefst 16 spelers aanwezig, en dus koos leider Gert-Jan voor een rondje Spijkbos. Des ochtends ook al 5 oudpapierlopers: BAS 3 was goed bezig deze zaterdag.

Tegenstander Go Ahead Kampen 7 verspeelde vorig seizoen op een dinsdagavond in mei de titel tegen BAS 3, en werd in oktober ook op een nederlaag getrakteerd (0-4). Ze kwamen maar met 12 man naar Biddinghuizen. Na 5 minuten waren dat er nog maar 11 (de laatste man had teveel last van de rug) en stond het al 1-0 voor BAS 3. Een mooie actie van Gerjan, en zijn inzet met links in de lange hoek was de lange doelman te machtig. Een droomstart dus, en na een kwartiertje verdubbelde linksback Richard Bies de score. Hij nam een rebound vanuit een hoekschop in enen op de slof, en de bal zeilde lekker binnen: 2-0. Plaats van handeling was wederom veld 3, ondanks smeekbedes van scheidsrechter Ticheloven om op het meer windluwe hoofdveld af te trappen. Maar Appie was al weg...

BAS 3 kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. Pas vlak voor rust moest doelman Ricus (Jaco is aan het skien) aan de bak: na een van richting veranderd schot had hij een prima reactie in huis. Ondertussen was het al 3-0 geworden door Lowie, die een voorzet van Menno tegendraads binnen schoot. Nog wat Kamper vrije trappen, maar de 3-0 ruststand gaf wel de goede verhouding op het veld weer.

Vier wissels in de rust. Patrick (eerste helft gevlagd bij Go Ahead) bleef nog even in het afkledende zwarte trainingspak. Vooral voorin veel wissels (Erwin en Marco werden het nieuwe spitsenduo, en Hans mocht minuten maken vanaf rechts. Allard - met zwachtel - werd afgelost door een frisse Oscar). Go Ahead ging wat meer va banque spelen, en had het eerste kwartier na rust dan ook de overhand. Maar dan is daar Gerjan. Veel snelheid en gogme, en hij had drie assists in huis, en alle drie de keren mocht Erwin ten Cate het doelpunt maken. Een beetje op de counter dus, maar halverwege de 2e helft stond het wel 6-0. Het werd wat onvriendelijker (en scheids Ticheloven trok drie keer geel, waarvan 2 voor BAS; 5 minuten tijdstraf dus), maar de wedstrijd was gespeeld. Helaas kon Ricus geen clean-sheet bijschrijven: Oscar liet zich een keer binnendoor verrassen, en dat betekende een eindstand van 6-1.

Kratje van Hans (ergens in januari jarig geweest), en tevredenheid alom. Concurrent ESC kwam niet in actie, dus de koppositie is weer in Biddinghuizer handen. En daarnaast werd er best aardig gevoetbald, hoewel de goals natuurlijk lekker snel vielen en Go Ahead een krappe selectie had. Volgende week wordt er ingehaald tegen SVI (uit in Zwolle), en uiteraard is winst geboden in de strijd om de titel...

hans

Erwin ten Cate

Lowie de Koeijer

Richard Bies

Gerjan Westerhof

BAS 3 - GO AHEAD K. 7: 6 - 1 (3 - 0)

5' doelpunt 1 - 0  Gerjan Westerhof (-)
15' doelpunt 2 - 0  Richard Bies (-)
35' doelpunt 3 - 0  Lowie de Koeijer (Menno Slump)

55' doelpunt 4 - 0  Erwin ten Cate (Gerjan Westerhof)
65' doelpunt 5 - 0  Erwin ten Cate (Gerjan Westerhof)
70' doelpunt 6 - 0  Erwin ten Cate (Gerjan Westerhof)