IJVV 7 1 - 3 (0 - 2) BAS 3
7-12-2013, 14:30 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

BAS 3 sluit 2013 af met winst op IJVV

BAS 3 moest alweer uit, en weer was het krap met de aantallen. Maar er werd een degelijke overwinning geboekt op IJVV 7. Met goals van Jelle en twee van Menno werd het 1-3.

Dit maal werd er op tijd afgereisd naar IJsselmuiden zodat er, in tegenstelling tot vorige week, een normale warmingup kon plaatsvinden. Bart van Dongen nam plaats tussen de palen omdat Jaco er niet bij kon zijn vanmiddag. Ook Jelle Sybesma meldde zich voor zijn tweede wedstrijd dit seizoen. Verder de vertrouwde formatie op het zompige veld 4. IJVV opende de wedstrijd beter dan de rood witten, vooral het middenveld was het terrein van IJVV. Toch was het BAS dat na 12 minuten de score opende. Het was Jelle die een bal vanuit de verdediging van IJVV kon onderscheppen en een doorloop op de keeper kreeg. Met een mooie stift over de keeper zette hij de 0-1 op het bord. Dit bracht iets meer rust in het spel van BAS maar het bleef toch nog onrustig in de eerste helft. Het veldoverwicht van IJVV kon niet omgezet worden in kansen en BAS kwam gaandeweg in de wedstrijd. Na 30 minuten spelen mocht Menno Slump koppend vanuit een mooie strakke corner van Jorn Rommens de 0-2 noteren. In de slotfase van de eerste helft redde Bart bekwaam op een schot van buiten de 16 zodat de 0-2 de ruststand zou worden.

Zonder wijzigingen werd de tweede helft begonnen en het veld werd alsmaar zwaarder door nog een behoorlijke regenbui er op. BAS had volledig grip op het spel en het wachten was op de 0-3. Toch zou die niet vallen, na een kwartiertje kwam Iven van Velde in het veld voor de grieperige Edo Oosting. De slotfase van de wedstrijd werd zowaar nog spannend. Andre ten Cate pakte een gele kaart en er moest met een numerieke minderheid doorgespeeld worden voor 10 minuten. Na de 10 minuten straftijd (lachwekkend was de opmerking van IJVV dat BAS weer op volle sterkte was) was het diezelfde Andre die zomaar een sprint over 40 meter wist te winnen van een IJVV verdediger en vrij kon doorlopen op de keeper. Zijn balletje op Jelle (of was het toch een doelpoging?) kwam helaas niet aan. Zoals gezegd werd het toch nog spannend, na wat hachelijke momenten voor onze goal was het IJVV dat de spanning terug bracht en op fraaie wijze de 1-2 noteerde. Het zou toch niet….

De moe gestreden Foort Sandee werd vervangen door Gerben van de Bos die nog nuttig redding bracht door een bal van de lijn te halen. In de laatste minuut was het Menno die een counter keurig afrondde en de wedstrijd naar de 1-3 eindstand schoot. Al met al een goede pot van BAS3 dat met 1 punt achterstand op ESC zich kan voorbereiden op de hervatting na de winterstop waarbij alles nog in eigen hand is om de titel binnen te halen.

allard

Menno Slump

Jelle Sybesma

IJVV 7 - BAS 3: 1 - 3 (0 - 2)

12' doelpunt 0 - 1  Jelle Sybesma (-)
30' doelpunt 0 - 2  Menno Slump (Jorn Rommens)

80' doelpunt 1 - 2
89' doelpunt 1 - 3  Menno Slump (-)

Speler van de wedstrijd: Bart van Dongen