SEH 4 2 - 2 (1 - 0) BAS 3
30-11-2013, 14:30 uur
De Eeuwlanden, Veldkampseweg 2 Heerde

Puntverlies in Heerde

Op het hoofdveld van SEH (ook al met kunstgras tegenwoordig) speelde BAS 3 een matige pot voetbal. Het leek lang op 1-0 verlies af te stevenen, maar kwam toch met 2-1 voor. Vlak voor tijd maakte SEH 4 echter toch nog gelijk: 2-2 eindstand.

Weer uit dus, en weer - voor BAS 3 begrippen althans - krap in de aantallen. Zo gingen Hans (last van de achillespees) en Gerjan toch maar mee. Vlak voor vertrek verschenen er foto's van Jorn op de whatsapp: auto van piloot Iven (BAS 2) op de vluchtstrook (lekke band) en geen krik. Wachten was niet nodig... Bob moest tot 3 uur werken en zou daarna ook naar Heerde scheuren. Zo zat Patrick alleen op de bank de eerste helft (naast fietser Gert-Jan).

Het grote hoofdveld dus, en toen we wat laat aankwamen was daar al een jonge ploeg aan het warmlopen. Veel jeugdig elan dus bij de tegenstander, en de eerste helft was een draak van een wedstrijd. BAS 3 had wel veel balbezit, maar was nauwelijks gevaarlijk. We noteerden een kans voor Menno na een corner van Hans. Gelukkig kon SEH ook niet veel uitrichten, maar na een half uur leverde hun eerste gevaarlijke aanval een penalty op nadat Henk de spits aantikte. Geel voor Henk (10 minuten tijdstraf dus) en de penalty werd binnen geschoten: 1-0. Gerjan - die het vaak van afstand probeerde - raakte met een vrije trap nog de lat, maar de 1-0 achterstand bij rust was gezien het gebrek aan kansen wel logisch.

Bob en Jorn (!) kwamen in de rust ook binnen zeilen, en zo gingen Oscar, Hans en Richard er af. Het spel werd er niet echt beter op. Wel het meeste balbezit, maar SEH speelde compact, en BAS kwam er door het lage tempo niet doorheen. Teveel lopen met de bal en dan weer terug draaien: dat schiet niet op. Lowie moest er af na een hamstring blessure (de winterstop is al begonnen voor Lowie) en zo moest Hans er weer in. En een kwartier voor tijd viel vanuit het niets de gelijkmaker. Nu een corner van Jorn, die keurig door Menno werd binnen gekopt: 1-1. En nadat de scheids (die wel veel tijd nodig had voor zijn administratie) een speler van SEH geel gaf vanwege het wegschieten van de bal, benutte BAS de overtalsituatie meteen. Jorn werd licht aangetikt in de 16, en zo kon Andre vanaf de stip de 1-2 binnen schieten. Dat leek dus toch binnen, aangezien er nog maar een paar minuten te spelen waren. Helaas kreeg Edo kort daarop ook geel na een botsing op de middenlijn. De aanval die daarop volgde leverde een corner op, die werd afgeslagen. De afgeslagen bal werd echter vol op doel geschoten, waar het Menno was die de bal op de rand 16 net van richting veranderde. Jaco dus kansloos en blijdschap bij SEH. Eindstand 2-2.

ESC is BAS 3 voorbij, en gezien het spel van vanmiddag is dat logisch. Toch nog een puntje en de ongeslagen status is gehandhaafd; dat is het enige positieve van deze zaterdagmiddag. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop: uit naar IJVV.

hans

Menno Slump

André ten Cate

SEH 4 - BAS 3: 2 - 2 (1 - 0)

30' doelpunt 1 - 0

75' doelpunt 1 - 1  Menno Slump (Jorn Rommens)
80' doelpunt 1 - 2  André ten Cate (-)